Iată câteva întrebuinţări mai puţin cunoscute ale cuptorului cu microunde

Iată câteva întrebuinţări mai puţin cunoscute ale cuptorului cu microunde

author
2 minutes, 33 seconds Read

Principala întrebuinţare a cuptorului cu microunde este încălzirea mâncării, însă, iată că acestea sunt mult mai multe. Cu siguranţă multe dintre acestea nu le ştiai și de asemenea, îţi vor uşura cu mult munca din bucătărie.

Iată câteva întrebuinţări mai puţin cunoscute ale cuptorului cu microunde

Iată cum mai poţi folosi cuptorul cu microunde

1. Poţi toca ceapa
Poate suna imposibil de realizat, însă iată că aceasta ne oferă o metodă de a tăia ceapa fără să îţi irite ochii. Curăţă ceapa, taie cele două capete şi pune-o în cuptor la putere maximă timp de 30 secunde. Astfel ceapa va fi mărunţită şi de asemenea aceasta îşi va păstra atât gustul cât și mirosul.

2. Poţi reîmprospătata aroma condimentelor şi chipsurile de cartofi
În cazul în care condimentele tale nu mai au miros pune-le în cuptor la temperatura maximă timp de 15 secunde. Dacă chipsurile nu mai sunt la fel de crocante pune-le în cuptor învelite în şerveţele. Acestea vor absorbi umezeala.

3. Poţi rehidrata pâinea
Nu ai avut timp sau pur şi simplu ai uitat să cumperi pâine, iar cea de acasă s-a întărit? Aşează pâinea într-un prosop de bucătărie, curat şi puţin umezit, şi pune-o în cuptor la temperatură maximă timp de 10 secunde.

4. Poţi prăji nucile, alunele
Pune-le în cuptor şi încălzeşte-le la puterea maximă în reprize de câte un minut. Pauzele între reprize trebuie să fie de 4-5 minute.

5. Îţi poţi prepara rapid o omletă
Aceasta poate fi gata în doar 3 minute, bate ouăle cu brânză şi condimentele tale preferate, pune amestecul în cuptor la putere maximă pentru trei minute.

6. Poţi înmuia fasolea
Pentru a fi gătite mai rapid, de preferat, este ca fasolea să stea la înmuiat peste noapte. Însă există o metodă mai rapidă pentru a face acest lucru. Pune boabele într-un recipient, acoperă-le cu apă şi adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat. Încălzeşte vasul pentru 10 minute.

7. Poţi usca plantele
Plasează plantele între şerveţele de hârtie, încălzeşte cuptorul pentru 2-4 minute şi presară uşor şerveţelele pentru a absorbi umiditatea dintre frunze.

8. Cum facem negrese
Iată că poţi face mult iubitele negrese şi în cuptorul cu microunde. Amestecă făina, cacaua, zahărul, scorţişoara şi un praf de sare într-o cană, ulterior adaugă apă, puţin ulei şi esenţele preferate. Ţine-l în cuptor la intensitate maximă în jur de două minute.

8. Poţi coace porumb
Pune știuletele curăţat în cuptor timp de 30 secunde la temperatură maximă.

9. Poţi curăţa usturoiului de coajă
În momentul în care coaja usturoiului este înmuiată va fi mult mai uşor de îndepărtat. Încălzeşte căţeii la temperatură mare timp de 15 secunde.

10. Poţi decoji roşiile
Încălzeşte roşiile la temperatură mare timp de 30 de secunde, lasă-le să se răcească. Ulterior vei observa cum coaja roşiei va începe să se desprindă singură.

Similar Posts