8824295

Strada Sforii din Brașov a una dintre cele mai înguste străzi de pe Pământ

author
2 minutes, 1 second Read

Siteul huffingtonpost.com, a realizat un top al celor mai înguste străzi din lume, în acest clasament regăsindu-se și o celebră stradă din România.

Strada Sforii, Brașov, România

8824295

Strada Sforii este localizată în municipiul Brașov, între străzile Cerbului și Poarta Schei.Existența ei este atestată în documentele din secolul XVII ca un simplu coridor pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m , ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă din orașul Brașov.Strada Sforii cu o lungime de 83 de metri, reflectă tendințele de urbanizarea a Brașovului medieval.

Spreuerhofstrasse

4490233

Această este oficial cea mai îngustă stradă din lume. Poțiunea cea mai îngustă a acestei străzi măsoară 31 de centimetri, iar cea mai lată- 50 de centimetri. Străduța devine din ce în ce mai îngustă și datorită faptului că unul dintre pereții care mărginesc străduța a început să se încline.

Cea mai îngustă alee din Italia

2160233

Se găsește în orașul Italian Ripatransone, și nu are nu nume propiu-zis.Strada apare că un pasaj pietruit a cărui lățime nu depășește 35 de centimetri.

Strada Parlamentului din Exeter, Anglia

4442517

Și Anglia se poate mândri cu o stradă îngustă de doar 63 de centimetri, și o lungime de 50 de metri.

Fan Tan Alley, Victoria, Canada

5939453

Este considerată cea mai îngustă stradă din Canada, măsurând în punctual cel mai îngust doar 90 de centimetri. Este o stradă care a devenit celebră în ultima vreme, fiind considerată o atracție turistică, pe această stradă găsindu-se cafenele, galerii de artă și chiar apartamente.

Tunelul Guoliang în Henan, China

1281159

Magnifica rută prin tunel, din munții Taihang, a fost construită de 13 săteni de-ai locului, conduși de liderul lor, Shen Mingxin, și le-a luat aproximativ cinci ani pentru a finaliza lucrările.

Tunelul a fost dechis traficului la data de 1 mai 1977. Lung de 1.200 de metri, tunelul localizat în provincia chineză Henan, are o înălțime de cinci metri și o lățime de patru. Guoliang este o anexă pe listă celor mai periculoase și complicate drumuri rutiere. Catalogat drept traseul care nu tolerează nicio greșeală, majoritatea accidentelor din tunel se datorează neglijenței călătorilor. Totuși, reprezintă o rută extrem de fascinantă și este o destinație-cheie pe toate itinerariile turistice chineze.

Similar Posts