Cum poți face să te țină mai mult bateria la telefon

Cum poți face să te țină mai mult bateria la telefon

author
4 minutes, 4 seconds Read

Cred că tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată ca bateria telefonului să se termine în momentul în care avem cea mai mare nevoie de el şi nici nu aveam încărcătorul la noi sau să ne fi aflat în apropierea unei prize. Acest lucru este foarte enervant. În ultimul timp tehnologia a avansat foarte mult, astfel că ecranul şi performanţele telefoanelor sunt mai mari. La fel şi performanţa bateriilor s-a îmbunătăţit dar cu toate astea încă nu fac faţă pentru susţinerea activităţii deţinătorului pe întreaga perioadă a zilei.

9037464

Vă prezint în continuare câteva moduri care vă pot ajuta să economisiţi timpul de viaţă a bateriilor.

1. Airplane Mode

Aceasta este metodă care are cel mai bun efect şi simplu de realizat. Îl puteţi activa în momentul în care vă aflaţi într-o zonă mai izolată şi nu dispuneţi de semnal. În schimb puteţi folosi telefonul pentru a citi o carte sau pentru a juca jocul preferat.

Din păcate job-urile noastre nu prea ne permite acest lux ci suntem nevoiţi să avem mereu telefonul disponibil.

2. Nu lăsați niciodată bateria să se descarce de tot

Viaţa bateriilor este mai scurtă dacă nivelul acesteia de curent ajunge la 1%. Dacă nu se ţine cont de această regulă, bateria poate ajunge să ţină doar 6 ore, asta fiind motivul pentru care telefonul vă înştiinţează ca telefonul trebuie încărcat cu mult timp înainte.

3. Opriți vibrația telefonului

Vibraţia telefonului se axează de fapt pe o mişcare a unui motoraş, ce e drept de mici dimensiuni, dar cu toate astea consuma o energie mare pentru a funcţiona. Preferabil este să folosiţi un ton de apel pe care să îl auziţi dar în acelaşi timp să nu îi deranjeze pe cei din jurul vostru.

4. Setaţi luminozitatea ecranului

Luminozitatea este unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Preferabil este să lăsaţi telefonul pe un mod automat care să regleze luminozitatea în funcţie de lumina din încăperea în care vă aflaţi. De asemenea este preferabil ca timpul în care ecranul telefonului rămâne aprins să nu fie mai mare de 10 secunde.

5. Opriți sistemul de localizare şi opţiunea de Bluetooth

Aceste opţiuni consumă cea mai mare energie urmată de internet. Cu cât acestea rămân mai mult timp oprite cu atât telefonul va avea mai mult timp energie.

Dar de cele mai multe ori din comoditate sau din dorinţa de a fi mereu conectaţi cu aplicaţiile de socializare acestea rămân deschise. În ceea ce priveşte WiFi-ul putem spune că este singurul care poate trece la un nivel low-power când acesta nu este folosit spre deosebire de 3G sau 4G. Acestea contribuie la o scădere mai mare a duratei de viaţă a bateriei în cazul în care nu aveţi semnal.

6. Căutaţi zone în care semnalul este bun

Cu siguranţă acesta afectează durata de energie a unei baterii deoarece telefonul încearcă încontinuu să îşi caute semnal. Dacă totuşi locuiţi într-o zonă cu un semnal redus puteţi cumpăra un dispozitiv care care amplifică semnalul GSM, şi se instalează foarte ușor,însă desigur acesta înseamnă şi nişte costuri suplimentare.

7. Folosiți o imagine închisă la culoare

Preferabil este să utilizaţi un background negru deoarece cele mai multe modele folosesc mult mai puţină energie în cazul afișării unui background negru.

8. În nici un caz nu folosiți animații

Animaţiile sunt într-adevăr tare simpatice dar în acelaşi tip sunt şi un consumator destul de mare de energie şi îngreunează tare mult telefonul. De ce se întâmplă asta? Orice activitate în background, mai ales una care necesită o putere de procesare video mai mare, consumă energie. La fel se întâmplă şi cu icoanele animate sau widget-urile active de pe smartphone.

9. Nu folosiți rețeaua 3G ci mai bine cea GSM

Este bine să îl ţineţi pe reţeaua GSM mai ales dacă ştiţi că nu aveţi timp pentru a naviga pe internet, sau dacă sunteţi într-o zonă cu semnal mai slab. Când GSM-ul este pornit email-ul funcţionează fără probleme, aşa că nu este o problemă dacă ţineţi telefonul pe această reţea în momentul când nu utilizaţi internetul.

10. Bateria portabilă este şi ea o soluţie

Cu siguranţă aceasta este cea mai simplă rezolvare a problemelor. Bateriile portabile sunt extrem de diversificate, de la mărime şi capacitate, la design şi culoare. Preţurile acestor baterii nu este unul foarte ridicat fiind cuprinse între 30 şi 40 de lei, dar durata de viaţă este una scurtă, rezistând doar în jur de 6 luni.

Similar Posts