Cum să speli geamurile cât mai bine şi mai repede? Trebuie să ştii şi tu cum să procedezi!

Cum să speli geamurile cât mai bine şi mai repede? Trebuie să ştii şi tu cum să procedezi!

author
2 minutes, 28 seconds Read

Geamurile sunt o provocare pentru că curăţarea lor durează mult timp şi nu întotdeauna ies chiar atât de curate pe cât ai vrea. În plus produsele de curăţat profesionale costă destul de mult.

Iată câteva secrete care te vor ajuta să termini cât mai repede şi mai bine cu această îndeletnicire casnică, folosind produsele pe care le ai în casă.

Pentru ca ferestrele tale să rămână curate mai mult timp, încearcă să le speli cu un amestec de amoniac şi lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafaţa geamului. Într-un litru de apă adaugă un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Amestecă bine soluţia, iar apoi înmoaie o lavetă cu care să freci şi să ştergi bine.

Alcoolul sanitar este un aliat de nădejde dacă vrei să îndepărtezi rapid urmele de degete. Tot ce trebuie să faci este să diluezi alcool sanitar în apă şi adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce ai şters geamul, nu este nevoie să-l mai clăteşti.

Dacă pe geam sau pe ramă ai pete vechi sau profunde apelează la banalul cartof. Freacă bine pata cu o rondelă de cartof sau un cartof tăiat jumătate şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.


Oţetul alb şterge picăturile de calcar de pe ferestre. Diluează jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasă scame.

Dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv pentru a face să strălucească geamurile de la balcon sau bucătărie care au un aspect mat datorită prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime.

Pentru a preveni murdărirea geamului de către muşte şterge-le cu ulei esenţial de busuioc diluat în oţet alb. Oţetul va îndepărta mizeria şi va degresa geamul, iar busuiocul va alunga pe viitor muştele şi alte insecte nedorite.

Dacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.

Nu uita că momentul cel mai bun pentru spălarea geamurilor este ori dimineaţa ori seara deoarece dacă faci acest lucru în timpul zilei soarele va usca imediat soluţia şi îţi va fi mai greu să o cureţi.

Înainte de a trece la curăţarea propriu zisă şterge praful cu o cârpă şi nu uita să speli şi ramele geamului.

Similar Posts