marți, august 9, 2022

Atenție! În maxim 20 de ani o țară va dispărea de pe harta lumii

Date:

Share:

Datorită nivelului de apă care este în continuă creștere, asta datorită încălzirii globale, Kiribati ar putea dispărea de pe planetă în mai puțin de 20 de ani. Oceanul primește din ce în ce mai multă gheață topită iar uscatul se micșorează treptat.

2130378

Se pare că Apocalipsa va veni mai devreme în Kiribati, mai ales dacă furtunile violente vor continua să lovească. Din păcate locuitorii din Kiribati, 103.000 ca și număr, vor putea deveni în curând refugiați.

Asta ar trebui să fie un semn de alarmă pentru toti locuitorii planetei, pentru a se lua în serios problema încălzirii globale.

Încălzirea globală are presupuse efecte profunde în cele mai diferite domenii. Ea determină ridicarea nivelului mării, extreme climatice, topirea ghețarilor, extincția a numeroase specii și schimbări privind sănătatea oamenilor.

Împotriva efectelor încălzirii globale se duce o luptă susținută, al cărei aspect central este ratificarea de către guverne a Protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiei poluanților care influențează viteza încălzirii.

Președintele din Kiribati de multă vreme a argumentat că țările puternic industrializate ne distrug încet. „Dacă nu va fi făcut nimic, Kiribati se va scufunda în ocean. Până în 2030 vom începe să dispărem”, relateaza Anote Tong, presedintele țării.

Pentru protecție, Arhipelagul Kiribati a cumpărat în jur de 2.000 ha teren în insulele vecine.

Locuitorii din Kiribati sunt conștienti de tragedia ce va veni în urmatorii ani: „Lucrăm pe mai multe planuri. Există o companie japoneză care face insule plutitoare. Ne orientăm. Dar oamenii înţeleg că trebuie să plece pentru totdeauna şi asta e greu. Ne dorim să supravieţuim. Am trăit odată în Noua Zeelandă şi am crezut că suntem în Rai. Însă oamenilor le place aici. Vrem să rămânem acasă” spune preşedintele ţării.

„Nu noi am cauzat asta, ci voi”, a mai adăugat acesta. Cuvinte care ar trebui să ne puna pe gânduri și să ne faca să luam măsuri.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img