Ştiai că pasta de dinţi poate avea şi alte întrebuinţări? Iată câteva dintre ele

Ştiai că pasta de dinţi poate avea şi alte întrebuinţări? Iată câteva dintre ele

author
2 minutes, 3 seconds Read

Poţi trata arsurile.
În cazul în care din greşeală te-ai ars pune un strat gros de pastă de dinţi şi lasă 15-20 de minute, după care pasta de dinţi va cădea singură. Senzaţia de arsură va dispărea în scurt timp.

Poţi trata intoxicaţia alimentară a copiilor.
Bubiţele apărute pe corp în urmă unei indigestii pot fi înlăturate cu pastă de dinţi. În locurile afectate aplică un strat pasta de dinți, lasă până se usucă şi spală cu apă rece.

Calmează înţepăturile de insecte.
În cazul în care apare o umflătură o poţi trata cu o pastă de dinţi cu sare de mare sau una din pastele destinate copiilor.

Îţi redă vocea în cazul unei răceli.
Fă gargară cu 50 ml de apă amestecată cu 3-4 cm de pastă de dinţi, apoi ţine 10 – 20 minute în gură. Scuipă amestecul şi clăteşte bine.

Ai herpes?
Herpesul se usucă dacă pui pastă de dinţi.

Îngrijeşte unghiile.
Datorită conţinutului ridicat de flor, pasta de dinţi întăreşte unghiile.

Ştiai că pasta de dinţi poate avea şi alte întrebuinţări? Iată câteva dintre ele

În gospodărie 1. Curăţă obiecte mici de argint. Curăţă cu o periuţă obiectele şi ulterior spală sub un jet de apă. 2. Curăţă de asemenea şi fonta. Poţi îndepărta rugina cu uşurinţă acoperind suprafaţa cu un strat de pastă, iar ulterior, freacă bine cu o perie. 3. Îndepărtează zgârieturile mici de pe automobile şi CD-uri deoarece conţine material abraziv fin. 4. Curăţă faianţa. Spală bine atât suprafaţa lucioasă cât şi locul de îmbinare a plăcilor. 5. Oglinda nu se va mai aburi dacă o speli cu puţină pastă de dinţi. 6. Curăţă urmele de ceai din oale, sticlă, căni şi diverse suprafeţe. 7. Înlătură urmele de ruj de pe haine.De asemenea înlătură petele de pe covor şi de pe haine. Acoperă pata cu pastă de dinţi, lasă să acţioneze 10 -15 minute după care freacă bine zona şi clăteşte cu apă călduţă. Fii atent la hainele colorate: pasta cu înălbitor poate să decoloreze puţin ţesătura. 8. Reface aspectul neted al încălţămintelor.

9. Înlătură desenele cu carioca de pe pereţi rezultate în urma creativităţii copilului tău. Îmbibă un prosop cu apă caldă, acoperă desenele cu pastă de dinţi şi frecă atent, până dispar toate urmele de cariocă.

Similar Posts