Trans-Semenic, şoseaua care va revitaliza turismul în Munţii Semenic este aproape gata

Trans-Semenic, şoseaua care va revitaliza turismul în Munţii Semenic este aproape gata

author
1 minute, 12 seconds Read

Această şosea traversează Munţii Semenic de la Văliug la Slatina-Timiș. Reabilitarea drumului a început acum 5 ani şi trebuia finalizată la începutul acestui an însă mai există o porţiune de drum încă nemodernizată. Înainte de modernizare, drumul era unul forestier, foarte greu accesibil.

2768766

Această porţiune de drum se aseamănă cu Transalpina sau cu Transfăgărăşan.
Drumul este asfaltat aproape complet, parapeţii sunt montaţi pe jumătate din traseu, dar încă va mai fi nevoie de câteva luni bune de lucru pentru finalizare.

Cu siguranţă recondiţionarea va atrage mai mulţi turişti pentru a vedea frumuseţile naturale ale Banatului montan, pentru şoferi condusul va fi o adevărată plăcere, iar odată ajunşi în vârf, peisajele vor fi o răsplată pe măsură. Cei care l-au încercat spun că peisajele superbe răsplătesc din plin doritorii care se aventurează pe şoseaua montană, de unde se pot vedea inclusiv Munţii Retezat.

Cum poţi ajunge pe Transalpina Banatului?

Poţi merge fie pe varianta veche, de la Reşita la Văliug, fie pe cea nouă, pornind pe drumul naţional DN6. Venind dinspre Caransebeş, în localitatea Slatina Timiş viraţi la dreaptă către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte. Din păcate încă nu există indicatoare care să semnalizeze drumul, cel mai indicat este ceri indicaţii de la localnici.

Similar Posts