Sibiul- singurul oraș din România cu 3 stele Michelin

Sibiul- singurul oraș din România cu 3 stele Michelin

author
1 minute, 33 seconds Read

Sibiu este singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele, fiind cel mai bine cotat oraș turistic românesc.

Sibiul- singurul oraș din România cu 3 stele Michelin

Opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).

Acest ghid este unul independent, Sibiul fiind singurul oraş din România cu o asemenea cotaţie. În clasificările Michelin, trei stele înseamnă că merită să îţi faci un drum extra să vezi locul respectiv.

Ghidul invită turistul să poposească la Sibiu şi “să descopere în linişte oraşul săsesc cu minunatele sale privelişti şi muzeele Brukenthal şi Dumbrava”.

Sibiul este nominalizat atât în secţiunea “Idei pentru weekend”, cât şi la secţiunea unui tur “esenţial” al României (un itinerar de 17 zile prin România).

Sibiul şi împrejurimile sunt menţionate în numeroase rânduri în ghid: Sibiul ca oraş medieval, împrejurimile ca “rural şi frumos”, Sibiul ca oraş al muzeelor, Sibiu – oraş al evenimentelor.

În textul ghidului, zona Sibiului are rezervate 13 pagini. Autorii ghidului afirmă că “este greu să nu te laşi cucerit de farmecul acestui baroc a cărui frumuseţe a făcut ca oraşul să fie desemnat capitală culturală europeană în 2007″. “Totul contribuie la puterea de seducţie pe care Sibiul o exercită asupra vizitatorului”, aprecizază autorii.

Ghidul descrie zone din centrul istoric al Sibiului, atât oraşul de sus cât şi oraşul de jos, invită vizitatorul la Muzee şi chiar la Grădina Zoo.

Similar Posts