miercuri, mai 25, 2022

Se pare că balsamul de rufe nu e atât de bun pentru sănătatea noastră

Date:

Share:

Balsamul de rufe ne conferă adesea o imagine de confort, prospețime și dulceață. Cu toate acestea, cele mai multe balsamuri de rufe conțin o listă de toxine cunoscute, care pot intra în corpul tău prin piele și prin inhalare, provocând o gamă largă de probleme de sănătate, în special pentru copiii mici.

1526109

Iatăo listă cu unele dintre ingredientele nocive de obicei găsite în balsamurile de rufe lichide

Cloroform: Această substanță a fost folosită ca și anestezic în 1800 până prin anii 1900, când s-a descoperit că poate provoca aritmii cardiace fatale. Inhalarea vaporilor sale poate duce la pierderea conștienței, greață, dureri de cap, somnolență. Se poate agrava ducând chiar şi la afecţiuni ale inimii, rinichilor sau ficatului. Efectele sale se agravează atunci când substanța este supusă la căldură.

A – Terpineol: Cauzează probleme legate de creier şi de coloana vertebrală , cum ar fi boala Alzheimer, demența, scleroza multiplă, boala Parkinson, convulsii şi accidente vasculare. A- Terpineol de asemenea, irită membranele mucoase și dacă este inspirat poate provoca depresie respiratorie, pneumonie sau edem fatal.

Alcool benzilic: Poate irita tractul respirator superior, poate afecta sistemul nervos central , poate da dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi dramatice ale tensiunii arteriale.

Acetatul de benzil: Aceste substanțe cauzează cancer pancreatic. Vaporii pot irita ochii și căile respiratorii și poate fi, de asemenea, absorbit prin piele.

Camfor: Este ușor de absorbit de ţesuturile corpului, cauzând iritaţii ale ochilor, nasului și gâtului. Camforul poate provoca, de asemenea, amețeli , confuzii, greţuri , spasme musculare și convulsii.

Ftalaţi – sunt folosiţi pentru a crește durata persistenţei parfumului şi s-a dovedit în numeroase experimente ştiinţifice că au o mare influenţă asupra apariţiei cancerului de sân, dar şi a altor afecţiuni specifice sistemului reproducător.

Linalol – substanţă cu efect narcotic ce poate cauza lipsa coordonării şi pierderea echilibrului, depresie sau chiar deces.

Producătorii sunt conștienți de faptul că produsele conțin substanțe chimice toxice. Ambalajele a mai multor branduri includ un avertisment că produsul nu trebuie utilizat pentru pijamalele copiilor.

Dacă folosiți balsam de rufe, aceste substanțe chimice sunt absorbite de piele, cel mai mare organ al corpului.
Balsamul de rufe a fost inventat pentru a ascunde mirosurile neplăcute din materiale sintetice, ale căror mirosuri au tendința de a deveni mai puternice atunci când sunt încălzite.

Există însă şi alte alternative de a scoate mirosurile neplăcute din haine fără a le face toxice.
Dacă este posibil , folosiți o instalație de dedurizare a apei. Puteți elimina, de asemenea, mai multe mirosuri din îmbrăcăminte prin dizolvarea unei ceşti de bicarbonat de sodiu în apă înainte de a pune hainele în mașina de spălat.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img