Un etiopian şi-a urmat visul şi şi-a construit propriul avion acasă!

Un etiopian şi-a urmat visul şi şi-a construit propriul avion acasă!

author
2 minutes, 8 seconds Read

Visul lui Asmelash Zerefu a fost acela de a pilota avioane, însă nu a fost primit în Academia de aviaţia datorită faptului că era cu un centimetru mai scund decât înălţimea admisă solicitată de către aceştia.

Un etiopian şi-a urmat visul şi şi-a construit propriul avion acasă!

Numai că Asmelash Zerefu nu a renunţat la visul său. După ce a citit mai multe cărţi de aviaţie şi s-a uitat la tutoriale pe YouTube, a început să îşi construiască avionul.

Deşi, proiectul lui Asmelash Zerefu nu a fost susţinut de Academia Etiopiană de Zbor el a început să îşi construiască avionul: „L-am numit K-570A. K reprezintă iniţiala numelui mamei mele, Kiros, iar numărul 570 semnifică numărul de zile care au trecut până am finalizat aeronava mea. Iar A este de la avion“, a spus etiopianul.

Conturile de pe reţele sociale ale etiopianului stau mărturie a obsesiei pe care o are cu aviaţia. Asmelash îşi arată atât reuşitele, cât şi eşecurile, lăudându-i pe cei care l-au inspirat, pe fraţii Wright.

Când a fost refuzat de către Academia de aviaţie, povesteşte Asmelash că pentru el, „acela a fost un punct de cotitură. Atunci m-am decis să îmi construiesc propriul avion pentru a-mi îndeplini visul de-o viaţă. Am studiat cărţile de specialitate, am căutat schiţe de aeronave, m-am uitat la sute de tutoriale pe YouTube după care am petrecut mai bine de un an până când aparatul visurilor lui era gata“.

“Avionul meu este propulsat de un motor dintr-un Volkswagen Beetle, luat la mâna a doua. Are 40 de cai putere şi poate ajunge la 3.000 de rotaţii pe minut“, a arătat el.

La final, a adăugat o elice din lemn laminat, după care a aplicat un strat de vopsea albă. Deşi o primă încercare de a zbura cu avionul făcut acasă a fost sortită eşecului pentru că elicea s-a rupt, iar din motor a început să iasă fum, etiopianul a refăcut schiţele şi calculele şi acum este gata pentru o nouă încercare.


„Vreau să zbor zece metri deasupra solului. Dacă fac asta, voi fi prima persoană din istoria aviaţiei africane care şi-a construit un avion capabil să zboare. Aş vrea să apar în presa internaţională şi să promovez Africa pentru ştiinţă şi tehnologie“
, a încheiat Asmelash Zerefu.

Avionul sau a costat 7500 de dolari, bani pe care i-a scos din buzunarul său pentru a-şi urma visul.

Similar Posts