Se definitivează autostrada Târgu Mureș-Cluj

Se definitivează autostrada Târgu Mureș-Cluj

author
1 minute, 51 seconds Read

CNADNR a anunțat semnarea contractului pentru lotul 1 al Autostrăzii Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii, cuprins între Târgu Mureș și Ungheni, plus drum de legătură.

Se definitivează autostrada Târgu Mureș-Cluj

În acest moment, sunt semnate contractele pentru patru din cele cinci loturi ale autostrăzii, astfel: Tîrgu Mureș – Ungheni, Ungheni-Ogra, Ogra-Iernut și Chețani-Câmpia Turzii. Contractul pentru lotul de autostradă cuprins între Iernut și Chețani va fi semnat ulterior soluționării contestației, depusă de unul dintre ofertanți. Conform contractelor deja semnate, pentru loturile Ogra-Iernut și Chețani-Câmpia Turzii, durata de proiectare este de 4 luni și cea de execuție 12 luni. Pentru loturile Tîrgu Mureș – Ungheni+drum de legătură și Ungheni-Ogra, durata de proiectare și execuție este de 12 luni.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a anunțat că în data de 11.03.2015 a
fost semnat contractul ” REALIZAREA AUTOSTRĂZII BRAŞOV – TÂRGU MUREŞ – CLUJ – ORADEA, LOT 1: TÂRGU MUREŞ – UNGHENI + DRUM DE LEGĂTURĂ ” cu Asocierea LEMACONS&VEGA 93&ARCADA, valoarea totală fiind de 179.787.916,93 lei fără TVA.

Finanțarea este de 85 % din Fonduri de Coeziune și 15 % de la Bugetul de Stat, durata contractului fiind de 60 luni din care: 12 luni – Execuție lucrări și 48 luni – Perioada de garanție.

În data de 24 februarie 2015 a fost semnat contractul de servicii „Realizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lot 2: Ungheni – Ogra km 4+500 – km 14+605”.

Contractul face parte din Autostrada Transilvania Braşov – Oradea şi are ca obiect construirea a 10,105 km de autostrada în zona Transilvaniei asigurând legătura între localitățile Ungheni şi Ogra precum şi remedierea eventualelor defecte ale acestor Lucrări în Perioada de Notificare a Defectelor.

Valoarea totală a acestui contract este de 251.349.460,28 lei (fără TVA), pentru 213.647.041,24 lei (85%) urmând a fi solicitată finanțare nerambursabilă de la Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune, restul sumei (15%) fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Contractul a fost atribuit prin licitaŃie deschisă Asocierii JV SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL, având o durată de implementare de 60 luni de la Data de începere a contractului, din care, Durata de Execuție Lucrări 12 luni şi Perioada de Garanție 48 de luni.

Similar Posts