marți, iulie 5, 2022

Se definitivează autostrada Târgu Mureș-Cluj

Date:

Share:

CNADNR a anunțat semnarea contractului pentru lotul 1 al Autostrăzii Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii, cuprins între Târgu Mureș și Ungheni, plus drum de legătură.

Se definitivează autostrada Târgu Mureș-Cluj

În acest moment, sunt semnate contractele pentru patru din cele cinci loturi ale autostrăzii, astfel: Tîrgu Mureș – Ungheni, Ungheni-Ogra, Ogra-Iernut și Chețani-Câmpia Turzii. Contractul pentru lotul de autostradă cuprins între Iernut și Chețani va fi semnat ulterior soluționării contestației, depusă de unul dintre ofertanți. Conform contractelor deja semnate, pentru loturile Ogra-Iernut și Chețani-Câmpia Turzii, durata de proiectare este de 4 luni și cea de execuție 12 luni. Pentru loturile Tîrgu Mureș – Ungheni+drum de legătură și Ungheni-Ogra, durata de proiectare și execuție este de 12 luni.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a anunțat că în data de 11.03.2015 a
fost semnat contractul ” REALIZAREA AUTOSTRĂZII BRAŞOV – TÂRGU MUREŞ – CLUJ – ORADEA, LOT 1: TÂRGU MUREŞ – UNGHENI + DRUM DE LEGĂTURĂ ” cu Asocierea LEMACONS&VEGA 93&ARCADA, valoarea totală fiind de 179.787.916,93 lei fără TVA.

Finanțarea este de 85 % din Fonduri de Coeziune și 15 % de la Bugetul de Stat, durata contractului fiind de 60 luni din care: 12 luni – Execuție lucrări și 48 luni – Perioada de garanție.

În data de 24 februarie 2015 a fost semnat contractul de servicii „Realizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lot 2: Ungheni – Ogra km 4+500 – km 14+605”.

Contractul face parte din Autostrada Transilvania Braşov – Oradea şi are ca obiect construirea a 10,105 km de autostrada în zona Transilvaniei asigurând legătura între localitățile Ungheni şi Ogra precum şi remedierea eventualelor defecte ale acestor Lucrări în Perioada de Notificare a Defectelor.

Valoarea totală a acestui contract este de 251.349.460,28 lei (fără TVA), pentru 213.647.041,24 lei (85%) urmând a fi solicitată finanțare nerambursabilă de la Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune, restul sumei (15%) fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Contractul a fost atribuit prin licitaŃie deschisă Asocierii JV SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL, având o durată de implementare de 60 luni de la Data de începere a contractului, din care, Durata de Execuție Lucrări 12 luni şi Perioada de Garanție 48 de luni.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img