Cum să creşti în locuinţa ta plante şi legume obţinute din reziduuri

Cum să creşti în locuinţa ta plante şi legume obţinute din reziduuri

author
1 minute, 57 seconds Read

Sunt legume şi fructe ale căror resturi te pot ajuta să produci mai multe plante şi astfel poţi avea legumele tale preferate mereu proaspete.

Iată 7 dintre cele mai populare plante care cresc din reziduri:

1. Cartoful
Ai posibilitatea să creşti cartofi albi sau dulci. Ia câţiva cartofi şi lasă-i la temperatura camerei până se deshidratează uşor, dacă încolţesc e şi mai bine. Plantează-i într-o oală mică sau în grădina ta. Atunci când rădăcinile cresc, mai adaugă un strat de pământ.

2. Ceapa
Plantează o ceapă care a început să înmugurească, la o adâncime de aproximativ 1 cm, și pune-o într-un loc însorit. Ceapă trebuie udată din abundenţă, însă dacă este prea multă apă rădăcina va începe să putrezească. Aceasta creşte foarte repede.

3. Usturoiul
Cele mai multe soiuri de usturoi din piaţă sunt aduse din China şi sunt pulverizate cu substanțe chimice astfel încât să poată fi conservat pentru a rezista foarte mult. Prin urmare, dacă vrei usturoi sănătos, organic în dieta ta, trebuie să îl plantezi tu.

Deși cel mai bun timp pentru plantarea usturoiului este toamna, el poate fi plantat în orice moment. Fă o gaură cu degetul în sol de aproximativ 5 cm adâncime și plantează un cățel de usturoi cu rădăcina în jos.

4. Salată verde
Împreună cu rădăcina, pune salata într-un bol de apă. Apă trebuie schimbată în fiecare zi. Ocazional stropeste şi frunzele. Salata verde are nevoie de un loc însorit. Vei observa cât de repede poate crește salata, in doar două zile, vei avea noi frunze.

5. Ananasul
Taie partea de sus a ananasului și îndepărtează tot restul fructului. Lăsa aproximativ 2,5 cm de la frunze în jos. Planează-l într-un loc cald, unde irigarea este permanentă sau pune-l într-un pahar de apă.

Creşterea ananasului necesită multă răbdare iar primul rezultat va apărea după 2-3 ani.

6. Țelina
Taie ţelina aproximativ cu 2-3 cm deasupra rădăcinii și pune-o într-un castron cu apă. Frunze noi vor începe să răsară dacă ai pus vasul într-un loc frumos, însorit.

7. Varza
Împreună cu rădăcina, pune varza într-un bol cu ​​apă, având grijă ca frunzele să nu se înmoaie. Schimbă apa din bol zilnic.

Similar Posts