Șapte factori care pot să ducă la divorţ şi cum să le faci faţă

author
3 minutes, 2 seconds Read

De câte ori nu aţi auzit despre un cuplu care părea perfect, că a divorţat brusc surprinzând pe toată lumea? De multe ori divorţul este precedat de numeroase semne care sunt ignorate de către cei implicaţi până când este prea târziu să mai salveze ceva.

Iată câţiva factori care ar putea să contribuie la divorţ dacă nu se iau din timp măsurile necesare.

1. Tăcerea nu este de aur întotdeauna
Pare un clişeu însă comunicarea este vitală într-un cuplu. Când simţi că ceva nu este în regulă nu te închide în tine ci mergi la partenerul tău de viaţă şi discută. Încercaţi să găsiţi o cale de compromis împreună care să vă convină amândurora. Potrivit lui Evie Jeang, avocat specializat în divorţuri: “Tăcerea, necomunicarea distruge căsniciile şi îi umple de resentimente pe cei doi.”

2. Comportament obsedat de control Nimeni nu este fericit să trăiască alături de un om obsedat de control. Acest factor poate să devină stresant pentru celălalt şi să îi îngrădească libertatea. Cu toţi avem nevoie de momentele noastre de libertate în care să ne regăsim sau să facem lucrurile care ne plac. Explicaţi-i celuilalt că prin faptul că aveţi nevoie de momentele voastre de singurătate nu însemna că îl iubiţi mai puţin sau că îi ascundeţi ceva.

Un al factor care poate contribui la divorţ este controlul pe care unul dintre soţi îl exercită asupra finanţelor celuilalt soţ şi interogarea permanenţă asupra sumelor cheltuite.

3. Dependența
Dependenta de alcool, de droguri, de jocuri de noroc a unui partener poate fi un motiv serios de divorţ. Chiar dacă de cele mai multe ori dependența se tratează, numărul persoanelor care se reabilitează total este foarte mic. De cele mai multe ori dependența de orice fel este un pas greu de încărcare pentru celălalt, ceea ce duce la divorţ.

4. Problemele referitoare la bani
Banii sunt de asemenea un motiv serios de divorţ. Faptul că unul dintre parteneri cheltuieşte prea mult, sau ascunde de celălalt sume de bani poate să constituie un motiv serios de divorţ. În plus într-un cuplu întotdeauna vor apărea probleme legate de bani sau de lipsa lor, ceea ce poate să fie un factor cauzator de stres pentru cei doi.

5. Lipsa intereselor comune
Într-un cuplu cei doi ar trebui să aibă cel puţin în mare aceleaşi interese. Chiar dacă opusurile se atrag de cele mai multe ori aceasta nu este suficient pentru a menţine căsătoria. Când cei doi au interese care diferă mult acest lucru o să îi despartă.

6. Prea multă nevoie de independenţă
De cele mai multe ori este în regulă să simţim nevoia de un spaţiu al nostru, de independenţă însă când această nevoie este tot mai mare şi nu îl implică deloc pe partener poate fi un semn că a intervenit rutina şi că cei doi se distanţează unul faţă de celălalt.

7. Serviciul devine mai important
Axioma “Familia întâi” este înlocuită cu axioma “Serviciul întâi” de către unul dintre parteneri. Brusc relaţia nu mai este importantă şi este înlocuită de orele petrecute la birou până târziu, de absenteism în momentele cele mai importante ale cuplului. Toate aceste lucruri se acumulează şi pot crea celuilalt impresia că este neglijat. Iar de aici şi până la divorţ nu mai este decât un pas dacă cei doi nu îşi rezolvă problema.

Similar Posts