Iată câteva modalități simple de a reduce stresul cu ajutorul simţurilor

Iată câteva modalități simple de a reduce stresul cu ajutorul simţurilor

author
1 minute, 29 seconds Read

Unele dintre cele mai simple strategii pentru combaterea stresului de zi cu zi și a nivelului scăzut de anxietate sunt chiar la îndemâna noastră.
Sentimentul de relaxare poate fi realizat prin intermediul simțurilor, cu câteva trucuri simple.

Iată câteva modalități simple de a reduce stresul cu ajutorul simţurilor
Gustul
Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi mono nesaturate şi potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Sunt, de asemenea, bogate în vitamine din complexul B, cum ar fi B6 şi acid folic care ajută la scăderea stresului. Ciocolata este importantă în aceste momente, te relaxează și te binedispune, te face mai fericit.

Mirosul
Cercetările arată că mirosul de nucă de cocos poate încetini bătăile inimii. Un studiu din 2007 realizat de cercetători de la Universitatea Columbia au descoperit că oamenii care miroseau nucă de cocos au avut un răspuns mai mic de stres si scăderea tensiunii arteriale faţă de cei care nu au avut acces la acest miros.

Atingerea
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Viena, anul trecut au relatat că, atunci când îţi îmbrăţişezi persoana iubită este eliberat “hormonul de încredere”, hormon care scade tensiunea arterială și reduce sentimentele de stres și anxietate.

Auzul
Sunetul valurilor ritmate ale oceanelor oferă o senzație de liniște și calm. Se pare că aceste sunete modifică tiparele undelor din creier şi te aduce într-o stare profund relaxantă.

Vederea
Terapeuţi de artă cred că privirea şi realizarea artei pot fi folosite pentru ameliorarea simptomelor de anxietate și de stres. În 2007, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Neuroesthetics University College din Londra au descoperit ca arta stimulează creierul într-un mod în care îi face pe oameni să se simtă bine, ceea ce duce la un sentiment reînnoit de sănătate și bunăstare.

Similar Posts