Uimitoarele umbrele din Arabia Saudită. Impresionante minuni tehnologice şi arhitecturale

Uimitoarele umbrele din Arabia Saudită. Impresionante minuni tehnologice şi arhitecturale

author
2 minutes, 7 seconds Read

Aflate în Piazza Medina Haram a Moscheii Profetului din Medina cele 260 de umbrele gigant sunt o adevărată minune tehnologică. Spectacolul oferite de umbrelele când se deschid şi se închid este de-a dreptul grandios semănând cu nişte flori care își deschid petalele. De altfel întreg procesul durează nici mai mult nici mai puţin de 3 minute.

Uimitoarele umbrele din Arabia Saudită. Impresionante minuni tehnologice şi arhitecturale

Moscheea Profetului (Masjid al-Nabawi) se află în Medina, Arabia Saudită şi este una din cele mai mari moschei din lume, precedând moscheea Al Haram din Mecca.

Al-Masjid al-Nabaw este considerată a fi cel de-al doilea loc sacru al islamului, fiind construită iniţial de însuşi profetul Mahomed, fiind extinsă de-a lungul timpului pentru a găzdui milioanele de pelerini care îi trec pragul.

Proiectul celor 260 de umbrele a apărut din necesitatea de a oferi confort şi umbră celor aflaţi în pelerinaj în locul sfânt şi de a-i proteja de soarele arzător.

Umbrelele rabatabile sunt mecanizate şi sunt opera designerilor germani SL-Rasch şi arhitecţilor SEFAR. Arhitectura superbă a moscheii a fost supusă unor îmbunătăţiri moderne mai mult decât utile, respectându-se în acelaşi timp caracterul arhitectural unic şi excepţional al moscheii.

Fiecare umbrelă are peste 20 de metri înălţime şi în momentul construirii lor, umbrelele se puteau lăuda cu titlul de cele mai mari umbrele construite în acel moment, dar şi cu unicitatea lor.

Când sunt deschise reuşesc să acopere cu umbra lor o suprafaţă de 143.000 de metri pătraţi din curtea moscheii, adăugând un strop de practicabilitate frumuseţii atemporale a curţii interioare a moscheii.

Ziua sunt deschise, iar noaptea se închid, iar acest proces oferă un alt spectacol la rândul lui. Durează nici mai mult nici mai puţin de 3 minute, iar pentru a evita coliziunea dintre părţile mobile ale umbrelelor, umbrelele au fost concepute să se închidă şi să se deschidă succesiv.

Spectacolul este asemeni unui câmp de flori care înfloreşte.

Materialul din care sunt confecţionate este unul special menit să protejeze împotriva razelor ultraviolete. În plus, materialul umbrelelor este rezistent la foc şi la vânt şi permite luminii să treacă prin el într-un mod optim. În mod uimitor, temperatura sub umbrele este cu 8 grade mai scăzută decât în restul mediului neacoperit.

Şi coloanele pe care se sprijină umbrelele în sine au un design elegant şi inedit, de influenţă orientală care seamănă cu nişte stâlpi atunci când sunt închise.

Similar Posts