Nouă semne că ar trebui să închei relaţia în care te găsești

Nouă semne că ar trebui să închei relaţia în care te găsești

author
4 minutes, 14 seconds Read

Treaba e destul de complicată când vine vorba despre relaţii. Poţi să te găsești într-o relaţie de ceva timp şi să simţi că pur şi simplu locul tău nu e acolo deşi toată lumea vă spune cât de bine vă stă împreună. Trebuie să alegeţi ce rol veţi juca în relaţie, dacă veţi fi o victimă sau un om fericit care se desăvârşeşte alături de celălalt.

Nouă semne că ar trebui să închei relaţia în care te găsești

Aşa că dacă simţiţi că ceva nu e în regulă analizaţi-vă relaţia, iar dacă identificaţi semnele de mai jos poate că ar fi cazul să mergeţi mai departe. Până la urma fericirea voastră e mai importantă decât nişte conveniente sociale sau teamă de a nu fi singuri.

Sunteţi nefericiţi în relaţie
Dacă vă simţiţi nefericit, stresat, cuprins de nervozitate, acesta e primul semn că sunteţi într-o relaţie toxică care nu va face bine. Analizaţi care sunt motivele pentru care încă mai sunteţi prins în această relaţie, de exemplu vă e frică de singurătate, depindeţi financiar său emoţional de cel de lângă voi şi încercaţi să vă desprindeţi şi fiţi pe picioarele voastre.

Nu poţi să fii tu însuţi când eşti cu celălalt
O relaţie adevărată înseamnă să fii tu însuţi alături de celălalt, fără a fi nevoie să te autocenzurezi sau să încerci să pari ceva ce nu eşti. Dacă simţi că atunci când eşti cu partenerul tău trebuie să joci un rol poate că ar trebui să te întrebi cât de mult mai eşti TU cu adevărat şi cât te-ai transformat în ceva ce îşi doreşte EL/EA să fii. A renunţa la tine nu înseamnă a fii mai fericit.

Partenerul sau partenera te controlează prea mult
Dacă partenerul tău te spionează frecvent vrând să îţi ştie fiecare mişcare, îţi citeşte conversaţiile, SMS-urile şi mai şi spune că face asta din dragoste, ei bine află că o face pentru că se simte nesigur şi vrea să îţi controleze viaţa. Această atitudine nu va face decât să creeze tensiuni şi complexe într-o relaţie.

Te izolezi de ceilalţi
Atunci când simţi că partenerul tău încearcă să te izoleze de prieteni, de familie sau de colegi interzicându-ţi să mai vorbeşti cu ei la telefon sau pe internet, sau îţi interzice să îţi foloseşti maşina ori telefonul sau chiar să îţi cauţi un serviciu mai bun să ştii că de fapt încearcă să te facă dependentă de el atât din punct de vedere psihologic cât şi economic.

Partenerul tău e prea gelos
Gelozia e unul din motivele cel mai des întâlnite care duce la ruperea unei relaţii. Deşi în doze mici gelozia este bună, când tinde să devină o obsesie e un semn că ar trebui să ieşi cât mai repede din relaţia respectivă.

Partenerul te subestimează
Chiar dacă ai reuşit să avansezi la locul de muncă sau să obţii o diplomă parterul tău nu e mulţumit de tine. Din contră te ridiculizează şi îţi minimalizează efortul, făcându-te să te simţi rău. Partenerul tău e cel care ar avea nevoie de ajutor. Este o persoană complexată, care simte nevoia de a se simţi superior celui de lângă el şi nu poate face asta decât făcându-l să se simtă aşa.

Nu va faceti planuri de viitor împreună
Dacă nici măcar nu vă puteţi face planuri pe termen scurt, în mod clar că nu poţi să îţi imaginezi viitorul împreună pe termen lung. Poate că planurile şi viziunile voastre de viitor nu coincid aşa că cel mai bine ar fi să încetezi relaţia încă de pe acum. În fond ce rost are să te minţi şi să trăiești cu speranţe deşarte?

Partenerul încearcă să dea vina pe tine întotdeauna
Se pare că partenerul tău e un manipulator abil care va da întotdeauna vina pe tine făcându-te să pari vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în relaţia voastră. Ca rezultat al acţiunilor lor vei simţi nevoia să te explici fără motiv şi să ajungi chiar să te autoacuzi.

Violenţa fizică
Sub nicio formă nu tolera violența! Este o formă de control al celuilalt care nu va face decât să te transforme într-o persoană temătoare, uşor de controlat, fără voinţă. Dacă ţi s-a întâmplat şi ţie o astfel de situaţie ieşi imediat dintr-o relaţie care în timp nu va face decât să te distrugă.

Similar Posts