Ingrediente pentru blat:
– 4 ouă
– 120 gr zahăr
– 8 linguri făină
– 2 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
– 1 pachet praf de budincă de vanilie
– 100 gr zahăr
– 500 ml lapte
– 250 ml frişcă lichidă
– 1 lingură praf cafea instant
– 50 gr ciocolată răzuită
– 2 banane
– 10 g gelatină
1. Separăm ouăle, albuşurile le batem spumă cu zahărul, apoi adaugăm gălbenuşurile, pe urmă adaugăm făina şi praful de cacao.
2. Tapetăm tava cu hârtie de copt, turnăm compoziţia şi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute.
3. Praful de budincă îl amestecăm cu zahărul şi laptele, îl fierbem, şi îl punem apoi să se răcească.
4. Gelatina o punem la înmuiat în 50 ml apă, apoi o punem să se încălzească.
5. Cafeaua o dizolvăm într-o lingură de apă. Frişca o batem spumă.
6. Amestecăm budinca cu gelatina, cafeaua, ciocolata rasă şi frişca bătută.
7. Jumătate de cremă o întindem pe blat, punem bananele tăiate cubuleţe şi acoperim cu crema rămasă.
8. Îl punem peste noapte în frigider şi a doua zi se poate servi.