10 moduri simple de a recunoaşte mincinoşii

10 moduri simple de a recunoaşte mincinoşii

author
4 minutes, 29 seconds Read

Oamenii mint tot timpul , dar în funcție de cât sunt de talentați , poate fi destul de dificil să-i depistezi.

10 moduri simple de a recunoaşte mincinoşii

Şti cum să îţi dai seama dacă cineva te minte? Unele semne sunt mai evidente faţă de altele, dar există modalităţi de a prinde mincinosul cu mâţa în sac.

Iată câteva modalități ușor de recunoscut la mincinoşi:

1. O persoană care te minte nu se va uita în ochii tăi sau o va face mult prea insistent. În cazul în care o persoană simte că va fi prins are tendinţa să se uite în jos, să evite contactul cu ochii tăi, dar sunt şi persoane care cred că dacă se uită numai în ochii tăi fac ca ceea ce spun să fie credibil.

2. Mincinoșii evită folosirea prescurtărilor . Aceasta este o încercare ca mincinosul să fie absolut clar în ceea ce spune, dar se termină prin a face povestea mult mai puțin credibilă. Trage de timp, se repetă şi aduce mai multe argumente de cât e cazul să fie sigur că este crezut.

3. Postura ciudată corpului. Mincinoșii de multe ori se frământa, se abat de la persoana căreia îi vorbesc, clipesc des, zâmbesc fără motiv, îşi freacă mâinile de părţi ale corpului, se joacă cu un obiect deţinut în mână. Acestea indică faptul că persoana în cauză devine agitată. De asemenea schimbarea tonului poate fi o modalitate de a descoperi mincinosul.

4. Mincinoșii furnizează informații suplimentare, fără ca acestea să fie cerute . Ei par să creadă că dacă înfrumuseţează povestea lor, vei găsi că este mult mai credibilă. Ceea ce se întâmplă este că ei au tendința de a face povestea mai complicată și mai puțin credibilă. Cu cât este mai elaborată povestea cu atât este mai probabil că aceasta este o născocire și nimic aproape de adevăr .

5. O persoană care spune o minciună este în defensivă . Ei vor face tot posibilul pentru a abate atenția de la ei înșiși și se vor supăra dacă puneţi la îndoială inocenţa lor. Oamenii care spun adevărul au tendința de a merge în sensul opus. Acest lucru va deveni evident pentru tine, atunci când vei încearca să ai o conversație cu o persoană iar ei încearcă să schimbe subiectul.

6. În cazul în care o persoană minte are tendinţa de a înfrumuseța detalii nesemnificative evitând în același timp ceea ce este mai important. Detaliile exagerate fac ca un mincinos să fie detectat mai bine deoarece poţi reveni cu întrebări ulterior la ceea ce a spus. În cazul în care schimbă câte ceva la poveste, e clar, nu a fost tocmai sincer cu tine.

7. Uită-te la mișcările oculare ale persoanei. În cazul în care o persoană îşi aminteşte ceva  tinde să privească stânga sus asta în cazul în care este dreptaci. În cazul în care privirea este la dreapta sus înseamnă că nu este sincer. Dacă clipeşte des există o mare posibilitate ca acesta să mintă. Mâinile plimbate în faţa ochilor, scărpinarea ochilor înseamnă blocarea adevărului.

8. Unii oameni transpiră mai mult atunci când spun o minciună. Măsurarea transpiraţiei este unul dintre markerii unui test poligraf, dar nu este o indicație că o persoană spune o minciună . Unii oameni transpiră mai mult atunci când sunt nervoşi sau dacă aceştia sunt timizi. Dar transpiraţia combinata cu roşeaţă, tremurat şi întâmpinarea dificultăţii la înghiţire este clar un indiciu cum că persoana respectivă minte.

9. Uită-te la expresiile feţei. Adevărata măsură a emoţiilor unei persoane se vede pe faţa lor. Dacă conversaţia începe cu clipirea rapidă a pleoapelor, cu o jumătate de zâmbet care durează timp de cinci secunde sau o privire îngrijorată de aceeaşi durată ne arată că se minte încă de la început. Aceste expresii sunt uneori observate de oameni în subconştient și au tendința de a ști imediat dacă o persoană minte, deși ei nu știu cum de şi-au dat seama de acestea. O mulțime de oameni tind să creadă că este vorba de un  ” instinct “, dar de cele mai multe ori sunt induse de către comunicarea nonverbală.

10. Cere mincinosul să repete din nou povestea. În cazul în care povestea este inventată poate fi foarte dificil să-și amintească toate detaliile pe care le-a spus prima dată. Este posibil să observați că persoana se simte inconfortabil și îngrijorată în momentul în care cereţi detalii despre povestea tocmai dezvăluită mai devreme.

De cele mai multe ori este ușor să spui când cineva te minte deoarece tu simţi asta şi poate, şti că nu este cea mai sinceră persoană cunoscută. Dacă începi să te uiţi mai atent la comportamentul și mișcările persoanei , vei începe să observi lucrurile mult mai ușor. Mincinoșii sunt ușor de detectat atunci când urmați o serie de orientări principale și când începeţi să fiţi mai atenţi la persoana cu care vorbiți .

Similar Posts