Ingrediente pentru blat:
- 250 gr biscuiți mărunțiți
Biscuiții mărunțiți îi amestecăm bine cu restul ingredientelor. Aluatul astfel obținut îl păsăm pe fundul unei tăvi cu pereți detașabili.
Ingrediente pentru cremă:
- Un plic de budincă de frișcă sau vanilie
1. Mixăm brânza de vacă cu laptele, zahărul și esența de vanilie până obținem o cremă omogenă. Adaugăm în ea și praful de budincă, și amestecăm bine.
2. Preparăm gelatina: o punem la înmuiat în 2-3 linguri de apă, apoi după ce s-a umflat o topim la foc mic, fără să o fierbem.
3. Batem frișca și o încorporăm ușor în amestecul de brânză, folosind o spatulă. Turnăm gelatina topită peste crema de brânză, amestecăm până se omogenizează și turnăm peste platul din biscuiți.
Cheese cake-ul se ține la frigider 3-4 ore, dar cel mai bun este în ziua următoare.
Puteți decora tortul cu orice doriți, eu de data aceasta am ales migdale tocate și rumenite puțin, ca să aibă o aromă deosebită.
Ca tortul să nu se crape atunci când desfaceți pereții tăvii, se poate folosi un uscător de păr pentru a încălzi câteva secunde marginile formei. Se va desprinde ușor și tortul va rămâne intact.