Într-adevăr are multe alune, și ca să fie și mai delicios, are și ciocolată. Și pe deaspura ca să-i dăm o aromă irezistibilă am adăugat și coajă de portocală.
Ingrediente:
- 180 gr alune nesărate măcinate
- coaja rasă de la o portocală
Glazură: 50-100 gr ciocolată de menaj
1. Măcinăm alunele, ciocolata (80 grame) sau le tocăm mărunt.
2. Untul, zahărul pudră și făina amestecăm bine, adaugăm gălbenușul de ou, apoi alunele măcinate, ciocolata și coaja de portocală. Amestecăm bine, până se omogenizează. Îl punem în frigider timp de o oră, iar dacă este necesar, mai putem adăuga 1-2 linguri de smântână.
3. Încălzim cuptorul la 180 grade, tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
4. Întindem aluatul și îl modelăm după dorință, îl punem pe hârtia de copt, și îl coacem 10-12 minute.
5. După ce se răcește complet, topim ciocolata și decorăm biscuiții, apoi îi punem într-un loc răcoros ca să se întărească ciocolata.
Este desertul ideal pentru cafea și ceai.