Șase lucruri pe care ar trebui să le adaugi în apă pentru a asigura beneficii maxime pentru sănătatea ta

Șase lucruri pe care ar trebui să le adaugi în apă pentru a asigura beneficii maxime pentru sănătatea ta

author
1 minute, 46 seconds Read

Apa este foarte importantă pentru a asigura buna funcţionare a organismului şi pentru a-l menţine hidratat. Tocmai de aceea specialiştii recomandă consumul a minim 2 litri de apă pe zi. Însă dacă adaugaţi şi aceste elemente în apă pe care o beţi adăugaţi un plus de sănătate pentru organismul dumneavoastră.

Șase lucruri pe care ar trebui să le adaugi în apă pentru a asigura beneficii maxime pentru sănătatea ta

Merele
Merele sunt bogate în fier şi nu au calorii multe. Sunt bogate în antioxidanţi, flavonoide, fibre şi fitonutrienți. Antioxidanţii şi fitonutrientii din mere pot să reducă riscul apariţiei cancerului, a hipertensiunii a diabetului şi a bolilor de inimă. Puneţi câteva fâşii de măr tăiate în apa pe care o beţi şi veţi vedea rezultatele în scurt timp.

Castraveţi
Castraveţii proaspeţi au un conţinut ridicat de apă. În plus castraveţii sunt bogaţi în vitamina C, vitamina A, calciu, fier şi potasiu. Adăugaţi câteva bucăţi de castravete proaspăt tăiate în apă rece pentru a vă bucura de o băutură răcoritoare.

Coacăze
Coacăzele sunt cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante. Coacăzele sunt dulci, colorate, iar adăugate în apa vă veţi bucura de o băutură sănătoasă şi delicioasă.

Lamai şi lime Lămâile sunt considerate printre cele mai nutritive fructe datorită conţinutului de vitamine B, vitamina C, calciu fibre, fier, magneziu şi potasiu. Aceste elemente sunt de un real ajutor sistemului digestiv şi imunitar.

Pe de altă parte lime sunt cunoscute pentru proprietăţile antioxidante, precum şi pentru vitaminele şi mineralele pe care le conţin şi care asigură o bună circulaţie a sângelui şi sănătatea inimii.

Portocalele
Portocalele prin conţinutul lor de vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar. Portocalele sunt şi o sursă de vitamine B, de fibre, de calciu şi potasiu.

Menta Menta ajuta la digestie, reduce indigestia şi inflamaţiile şi ajută la îndepărtarea stărilor de vomă.

Menta este bogată în vitamina A şi potasiu şi este o sursă importantă de antioxidanţi.

Similar Posts