Cum poţi scăpa rapid de pungile inestetice de sub ochi

author
3 minutes, 29 seconds Read

Pielea încrețită inestetică din jurul ochilor, este fără îndoială un adevărat coșmar vizual pentru noi toți. Ea poate apărea la o vârstă fragedă, încă din copilărie, iar în timp, aceasta poate deveni mai pronunțată și mai vizibilă.

În rutina de dimineaţă, pentru a scăpa de pungile inestetice de la ochi este important să urmezi cațiva pași care te vor ajuta să scapi de acestea.

Cercurile pronunțate din jurul ochilor sunt adesea un semnal pe care organismul îl trimite pentru a ne avertiza că ceva nu este așa cum ar trebui să fie. Cercurile din jurul ochilor apar din cauza oboselii şi a lipsei de somn, dar şi datorită unui număr mare de afecţiuni.

Din punct de vedere medical acestea sunt inofensive, fiind vizibile datorită unei hiperpigmentări sub ochi, a sensibilității pielii subțiri, acolo unde există capilare şi vene vizibile.

Dar dacă ai mereu acele cercuri negre în jurul ochilor ar fi bine să consulţi un medic şi să îţi faci o serie de analize, deoarece pot apărea datorită retenției de apă, problemelor renale, dereglării metabolismului, de foarte multe ori aceasta indicând un anumit grad de anemie.

Ai observat că îți apar întotdeauna cercurile întunecate primăvara? Atunci există posibilitatea să ai alergii de care nu ştiai.

În plus, trebuie știut că pielea din jurul ochilor este de aproximativ 4 ori mai subţire decât restul de piele de pe faţă și este mai pigmentată, mai ales la persoanele cu tenul mai închis.

Iată aici o listă cu remedii naturale pentru a scăpa de pungile inestetice ale ochilor:

1. Feliile de castravete
Atunci când pui pe ochi felii de castraveţi rece, vasele de sânge se contractă, și astfel, se vor reduce temporar pungile de sub ochi. Această metodă este cu siguranţă cea mai ieftină dar și foarte eficientă. Pune felii proaspete de castravete pe ochii tăi şi lasă-i să acţioneze de la 10 până la 15 de minute. Ochii tăi se vor relaxa iar cercurile întunecate de sub ochi vor dispărea.

2. Cartofii
Pune un cartof în frigider şi lasă-l toată noaptea. Spălă-l și apoi taie-l în felii subțiri. Pe fiecare ochi, pune o felie şi lasă să acţioneze 5-10 minute. Cartofii cruzi reduc umflăturile din jurul ochilor și luminează cercurile întunecate, datorită enzimelor pe care le conțin.

3.Laptele
Înmoaie 2 bucăţi de vată în lapte rece, scurge vata uşor și pune-o pe pleoape și pe zona neagră din jurul ochilor. Stai culcat pe spate, timp de 20 minute. Laptele este bun pentru ochii inflamaţi dar trebuie acest lucru cel puțin o dată pe zi.

4. Pungile de ceai
Pune pliculeţele umede din ceaiul preferat în frigider timp de 5-10 minute şi apoi pe ochi şi pe cercurile întunecate din jurul lor și aşteaptă 20-30 minute. Când timpul sugerat a expirat, spală cu apă rece. Pliculeţele de ceai verde şi muşeţel sunt o alegere deosebit de bună pentru a rezolva problema.

5. Albuşul de ou
Cu albușul de ou curăță ușor zona din jurul ochilor. Lasă albuşurile să acţioneze timp de 20 minute, apoi clăteste cu apă rece.

În caz de urgență, cel mai rapid mod de a elimina cercurile întunecate este un “masaj” cu un cub de gheaţă timp de 5 minute. Această metodă poate fi periculoasă pentru ochi și sinusuri, aşa că, este recomandată numai pentru cazuri de urgenţă.

Nu lăsa ca aceste pungi să apară din nou

Dormi mai mult şi uită-te la TV mai puțin. Mănâncă sănătos, cercurile întunecate, mai ales cele negre, sunt adesea asociate cu un deficit de vitamina K şi vitamina B12. Deci, mănâncă multe fructe şi legume, în special legume cu frunze verzi.

Bea suficientă apă, dar nu prea multă înainte de culcare, deoarece aceasta poate accentua cercurile întunecate.

Hidratează bine pielea din jurul ochilor şi încearcă să renunţi la ţigări dacă eşti fumător, pentru că acestea îţi usucă pielea.

Similar Posts