Record absolut: Într-un sat din România se găsesc 28 de biserici!

Record absolut: Într-un sat din România se găsesc 28 de biserici!

author
1 minute, 10 seconds Read

Cred că știți cu toții poza aceea virală care circulă pe internet cum că în România se găsesc 18.300 de biserici și 425 de spitale.

Record absolut: Într-un sat din România se găsesc 28 de biserici!

Ei bine află că 28 din cele 18.300 de biserici se află într-un singur sat!

Este vorba despre Valea Plopului un sat din nordul județului Prahova, după unii un sat de munte ca oricare altul. Ceea ce îl deosebește însă de celelalte sate este numărul mare de lăcașuri de cult care se găsesc aici: nu mai puțin de 28! Și ce este și mai interesant este că toate aceste sunt construite de același preot.

“Am construit pentru copii, o biserică la studenți, am construit o biserică la un azil, în satul meu natal, unde a fost nevoie”, a declarat Nicolae Tănase, preot Valea Plopului.

Una dintre cele 26 de biserici construite în ultimii 15 ani este dedicată copiilor avortați după revoluție și până în prezent.

Nicolae Tănase a construit în Valea Plopului și o tabără pentru copii orfani, unde trăiesc peste 200 de copii abandonați din toată țara. În tabără vin să nască și tinerele izgonite de acasă. Și tot aici și-au găsit adăpost și femei care au fost victimele traficului cu persoane.

Cred că nu mai este mult până vor veni cei de la Guinness World Records pentru a omologa recordul!

Similar Posts