Este considerat unul din cele mai înfricoşătoare poduri din lume. Ai curaj să-l traversezi?

author
0 minutes, 59 seconds Read

Podul Eshima Ohashi din Japonia este considerat un coşmar al şoferilor şi pe bună dreptate. Este considerat al treilea cel mai înclinat pod din lume după podul Sidhue din China şi după Viaductul Millau din Franţa.

Are un grad de înclinare de 6,1% pe o parte şi 5,1% de cealaltă parte şi se întinde peste Lacul Nakaumi. Podul leagă oraşele Matsuyama şi Sakaiminato, fiind construit în aşa fel încât să le poată permite navelor de mărimi mari să treacă pe sub el.

Podul Eshima Ohashi are două benzi care se întind pe o distanţă de 1,7 km şi are o lăţime de 11,4 metri fiind fabricat din beton.

De altfel datorită formei sale podul a fost asemuit cu un rollercoaster, fiind recent vedeta unei reclame pentru Daihatsu Motor Co., pentru dubiţa Tanto, aici testându-se durabilitatea maşinii. 
Traversarea unui astfel de pod ar pune probleme chiar şi unui şofer experimentat datorită formei sale şi a felului în care a fost construit.

Eshima Ohashi este numit traseul morții nu pentru faptul că aici au loc multe accidente rutiere, ci pentru că acesta, fotografiat din anumite unghiuri, îți provoacă senzații pline de adrenalină.

Similar Posts