Din ce in ce mai multi oameni invata sa gateasca sau isi dezvolta aceste abilitati, pentru a se bucura de preparate delicioase, de calitate, dar si pentru a-si satisface poftele aparute in urma vizionarii emisiunilor de tip cooking show sau a videoclipurilor tentante de pe retelele de socializare. Atat la TV, cat si in mediul virtual apar o multime de retete delicioase pe care oricine le poate incerca acasa.
Acesta este si cazul unui preparat international realizat cu produse din carne de la Vascar, mai exact un piept de pui umplut cu salam Victoria si mozzarella, in sos de rosii. Suna delicios, nu-i asa? Reteta a fost creata de cunoscutul bucatar Horia Virlan, care are o colaborare de lunga durata cu Vascar, unul dintre cei mai mari producatori de conserve si preparate din carne din Romania.
Aceasta reteta conceputa de Horia Virlan este usor de preparat si va reprezenta deliciul intregii familii. Iata in ce consta reteta!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 4 fileuri din piept de pui (100-150 g fiecare);
– 160 g salam Victoria “Moldova in Bucate”, de la Vascar
– 500 g rosii cuburi in bulion;
– 300 g branza mozzarella razuita;
– 2 cepe mici tocate;
– 2-3 catei de usturoi tocati;
– 2 linguri de patrunjel verde tocat;
– 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui;
– sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar apoi soteaza-le in ulei cald.
2. Adauga rosiile cu sare, fierbe sosul timp de 5-6 minute, iar apoi presara patrunjelul.
3. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si unge cu sos de rosii fundul unei tavi mari.
4. Adauga in tava cele 4 bucati din piept de pui si presara sare si piper.
5. Pune cateva feliute de salam Victoria pe fiecare file din pieptul de pui si presara mozzarella pe deasupra.
6. Ruleaza feliile de carne si prinde-le cu scobitori.
7. Acopera rulourile obtinute cu sosul de rosii ramas si baga tava in cuptor pentru 45 de minute.
8. La jumatatea acestui interval de timp, presara mozzarella ramasa.
Pont: Chef Horia Virlan recomanda ca acest preparat sa fie savurat alaturi de o garnitura de orez.
Ce trebuie sa stii despre brandul Vascar
Compania are sediul in Vaslui si se bucura de notorietate atat in zona Moldovei, cat si la nivel national si international. Directorul General al acestei companii este Vlad Ciuburciu, un tanar care a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si care a adus un suflu nou firmei.
Cu 400 de angajati si 21 de magazine proprii, aceasta companie este unul dintre principalii jucatori in industria carnii. Ea comercializeaza o gama variata de mezeluri, specialitati din carne, semipreparate, carne fresh si conserve.
„Sloganul Vascar este „Suflet de bucatar”. Sloganul „Moldova in Bucate„, cel de-al doilea brand al nostru, este „Moldova in Bucate invita Romania la o masa sanatoasa si gustoasa”. Acest al doilea brand, lansat in 2013, include produse premium, multe dintre ele din ingrediente 100% naturale, fara E-uri, conservanti si aditivi alimentari”, a declarat Vlad Ciuburciu (Vascar) intr-un interviu.