author
3 minutes, 8 seconds Read

Stiati ca exista o formula matematica care va spune proportia de ornamente pe care trebuie sa le puneti bradului pentru a-l face sa arate perfect?

Craciunul se apropie si odata cu el se apropie decoratiunile de Craciun. Totul trebuie sa fie perfect pentru a crea o atmosfera confortabila in care familia si prietenii se simt confortabil. Dar care este elementul fundamental al tuturor decoratiunilor de Craciun? Intr-adevar, un brad artificial.

Un grup de studenti la Matematica de la Universitatea din Sheffield a conceput o formula folosind „treegonometry „, astfel incat proportia corecta de lumini, ghirlande si ornamente sa poata fi folosita la decorarea bradului de Craciun..

Formula pe care o propun este: In plus fata de numarul de lumini si ornamente, trebuie sa luam in considerare si alte aspecte care vor influenta atunci cand plasam si decoram un brad de Craciun:

Marime

Primul lucru pentru a alege dimensiunea bradului este sa cunoasteti spatiul pe care trebuie sa-l plasati, precum si inaltimea tavanului. Daca camera in care urmeaza sa o plasati are mai putin de 2 m inaltime, alegeti un copac de cel mult 1,50-1,70 m inaltime.

Daca aveti cele mai inalte plafoane, il puteti extinde pana la 2-2,40 m inaltime. Desigur, lasati intotdeauna cel putin aproximativ 30 cm intre varful copacului (inclusiv ornamentul) si tavan.

Daca aveti putin spatiu pentru a-l plasa, trebuie sa alegeti un copac mic pe care il puteti face vizibil plasandu-l pe o masa laterala (nu uitati sa acoperiti cu o baza piciorul copacului care va fi mai mare si mai vizibil).

Loc

Desi locul prin excelenta este camera de zi, va depinde de locul in care doriti sa-l plasati si daca tipul de brad este natural sau artificial.

Avand in vedere acest lucru, veti putea sa asezati un brad artificial de Craicun in urmatoarele locuri:

  • la intrare: sa ureze bun venit de indata ce intrati in casa. Desigur, veti avea nevoie de un spatiu minim de aproximativ 7m² pentru a nu va impiedica sa treceti peste el si pentru a va impiedica sa treceti.
  • In hol: astfel incat toata lumea sa-l poata vedea in calea lor si din camere diferite.
  • In Living: de obicei plasat aici pentru ca este cea mai spatioasa camera si unde petrecem mai multe ore
  • Intr-un colt, langa fereastra sau semineu: colturile sunt spatii care vin grozav pentru a plasa copacul, deoarece nu perturba pasajul.
  • In sala de mese: astfel incat sa fie prezent la pranzuri si cine de Craciun.
  • Pridvor: in locuri unde este vara de Craciun.

Desigur, oriunde il plasati, trebuie sa va asigurati ca aveti o priza in apropiere pentru a conecta luminile. Daca nu, puteti alege benzi de lumini care functioneaza cu o baterie.

Ce tip de brad de Craciun sa aleg?

Puteti alege unul natural sau un brad artificial de Craciun de la BraziCraciun.net. Nu exista nici o decizie gresita, fie va fi pretioase.

Daca alegeti un pom natural, va trebui sa tineti cont de intretinerea de care are nevoie, precum si sa fiti atenti atunci cand puneti luminile, astfel incat, cu caldura pe care o pot emite, sa nu arda ramurile.

Stil

Alege stilul care ti se potriveste cel mai bine: traditional, nordic, elegant, DIY, eco-friendly, pentru copii, etc… Totul va depinde de preferintele dvs.

Daca va place un stil nordic, puteti pune detalii rustice, lemn si ornamente in alb; daca, dimpotriva, preferati o optiune mai traditionala, ornamentele in rosu, verde; daca preferati un stil mai sofisticat, veti obtine intotdeauna dreptul cu aur…

In general, decorarea este de obicei in conformitate cu cea a camerei in care va fi plasata si incercati sa gasiti o simetrie si o uniformitate in culori: rosu, verde, auriu, argintiu, alb… Cel mai bine este sa nu amestecati mai mult de doua sau trei culori intr-un brad de Craciun.

 

Similar Posts