decoratiuni interioare

Cum imi pot decora livingul in stil vintage?

author
2 minutes, 32 seconds Read

Stilul vintage a revenit din nou la moda. Asadar, mai multe persoane au ales sa isi decoreze intreaga casa in aceasta estetica, iar anumiti proprietari su decis sa abordeze aceasta estetica doar in cazul livingului. Acest stil este atat de utilizat, datorita caracteristicilor unice pe care le prezinta. De cele mai multe ori acesta da incaperii un ton mai bland si o tenta intunecoasa, cozy, fiind preferat in special de persoanele care doresc sa creeze un cadru intim.

Totusi, daca doresti sa abordezi un astfel de stil, trebuie sa iei in calcul faptul ca trebuie sa alegi si decoratiuni interioare care sa se potriveasca unei astfel de estetici. In anumite cazuri, acest task poate deveni o adevarata provocare, in special daca nu cunosti toate amanauntele unui astfel de stil.

Pentru a te ajuta sa creezi o estetica vintage, in acest articol iti vom oferi cateva sfaturi:

  1. Mobilierul

Mobia deseori asociata cu stilul vintage este confectionata din materiale de inalta calitate, precum lemn masiv, si este tapitata si burete si catifea. Atat mesele, cat si scaunele prezinta mici motive sculptate in lemn si sunt colorate in nuante de maroniu.

Pentru a completa lookul vei avea nevoie de o canapea de mari dimensiuni sau chiar fotolii confectionate din lemn si tapitate. In ceea ce priveste nuanta acestora, de obicei perioasele care aborda stilul vintage prefera sa achizitioneze obiecte colorate in tonuri de roz, crem sau alb pudrate, iar in anumite cazuri chiar aleg piese de mobilier in nuante care nu sunt reprezentative vintage, dar se potrivesc in intregul ansamblu. Printre acestea se numara: verde, albastru si chiar violet.

In cazulin care doresti sa achizitionezi piese de mobilier tapitate, iti recomandam sa alegi seturi colorate in aceeasi nuanta.

  1. Decoratiunile

Pentru a crea o estetica vintage complexa, vei avea nevoie si de diferite tipuri de obiecte decorative. Astfel, poti alege diferite tipuri si forme de obiecte si sa le asociezi intr-un ansamblu complex si chic. Cele mai populare decoratiuni vintage sunt:

Cutii: acestea pot servi diferitelor scopuri, precum: suporturi pentur lumanari de forma cubica, sau chiar cutii pentru depozitare. In cazul suporutrilor pentru lumanari, asigura-te ca acestea sunt confectionate din materiale dure, rezistente temperaturilor ridicate. Totusi, daca alegi cutii pentru depozitare, acestea trebuie sa fie tapitate cu materiale colorate in nuantele mobilierului.

Suport: suporturile pentru diferite obiecte sunt reprezentative pentru estetica vintage. Prinrte acetea se numara suporturile pentru lumanari, pentru haine sau chiar pentru bijuterii. De cele mai multe ori suporturile sunt cofectionate din materiale dure si prezinta diferite motive grafice, care ofera un aspect sofisticat sobiectului.

Figurine: estetica vintage este reprezentata de celebrele figurine realizate din ceramica. Totusi, in zilele de astazi vei putea gasi figurine confectionate din diferite alte materiale, precum plastic, metal sau chiar materiale reciclate. Poti achizitiona figurine de diferite dimensiuni pe care sa le pozitionezi in anumite puncte cheie, precum mese, notpiere sau alte tipuri de suportuir.

Luminite: pentru un plus de eleganta si mister poti adauga in livingul tau si luminite. Acestea vin de obiecei in globuri confectionaate din dinferite materiale, precum: sticla, sfoara sau aluminiu.

Similar Posts