Primul robot de tip origami poate duce această tehnologie la un alt nivel

Primul robot de tip origami poate duce această tehnologie la un alt nivel

author
1 minute, 9 seconds Read

Această tehnologie a fost inspirată din arta japoneză, ce puţin în ceea ce priveşte origami. Iată că pe principiul ăsta americanii au construit un robot care se depliază singur, un robot care ar putea revoluţiona această piaţă.

Primul robot de tip origami poate duce această tehnologie la un alt nivel

Robotul este realizat doar din foi de hârtie şi din polistiren, microcircuite electronice şi baterii. Acesta este programat să ia patru forme complexe în doar patru minute. Viteza de deplasare a acestuia fără nici un fel de ajutor din partea omului ajunge la 5.4 cm pe secundă.

Acest robot pate duce această piaţă la un alt nivel. Demonstrează că maşinăriile pot fi făcute cu un cost scăzut, acest robot costând doar 100 de dolari şi de asemenea poate interacţiona cu oamenii. Demonstrează că roboţii se pot produce rapid, pot avea diferite mărimi şi de asemenea pot să fie foarte rezistenţi.

Proiectul a costat în jur de 11.000 dolari, asta pentru că au fost testate mai mult de 40 prototipuri de acest gen, însă acum că ştiu cum să îl realizeze nu ar depăşi suma de 100 dolari.

„A programa un robot pentru a se asambla singur şi a executa sarcini fără intervenţia omului este un obiectiv-cheie pe care îl vizăm de mai mulţi ani”, relatează Rob Wood, profesor la Institutul de Cercetări Wyss din cadrul Universităţii Harvard.

Similar Posts