Cum iși bate joc o multinatională de angajatii săi

Cum iși bate joc o multinatională de angajatii săi

author
3 minutes, 1 second Read

Am descoperit astăzi pe www.hotnews.ro un articol pe care eu l-am considerat interesant. Este vorba despre o tânără angajată a unei multinaționale (Assystem România), care după ce a fost concediată de această companie, și considerând că această concediere a fost făcut ilegal, a dat în judecată firma și a câștigat! 6368837

Poză: Hotnews.ro

Până aici toate frumoase, firma fiind obligată să o reintegreze pe tânără pe funcția pe care o deținea înainte de a fi concediată- aceea de secretară.

Însă calvarul tinerei de abia acum începe.

Administratorul companiei, Roger Coat , a reintegrat-o pe un post în care tot ce avea ea de făcut era să distrugă manual vrafuri întregi de hârtii ,de documente, neavând voie să folosească nici măcar o foarfecă pentru hârtie, darămite un distrugător de documente.

Opt ore pe zi, 5 zile pe săptămână, timp de 4 luni, tânăra a rupt hârtii cu mâna, iar într-un final s-a adresat Consiliului pentru Combaterea Discriminării , considerând că est discriminată și hărțuită la locul de muncă.

Iată câteva din declarațiile tinerei preluate de pe hotnews.ro:

“Am fost concediată abuziv în august 2012, am atacat în instanță această decizie a lor de concediere disciplinară. Tribunalul a decis că a fost neîntemeiată și nelegală și astfel a dispus reintegrarea mea, un an mai târziu, în iulie 2013.

Trebuia să fiu reintegrată pe postul de secretară la recepție, să lucrez în departamentul administrativ așa cum am lucrat cu un an în urmă, numai că am fost dusă într-un alt departament, mi s-a dat un birou într-un colț, cu un scaun, și o cutie plină cu hârtii, un sac de gunoi și mi s-a spus că unica mea activitate este aceea de a rupe hârtii și de a le rupe în bucăți cât mai mici pentru a fi transformate în confetti, în principal pentru sărbătoarea care va avea loc la Rio de Janeiro anul acesta.

Zilele de muncă au decurs în același fel: de dimineață la ora 9:00 începeam programul, mă așezam pe scaun și începeam să rup hârtii cu mâna până la ora 12:00 în continuu. Între 12:00 și 13:00 aveam pauză de masă și mergeam să mănânc în mașină pachețelul pe care îl luăm de acasă, iar de la ora 13:00 până la ora 18:00 rupeam în continuare hârtiile din cutia pe care mi-au lăsat-o șefii mei.”

Iată care este poziția Consiliului pentru Combaterea Discriminării:

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în unanimitate pe 4 decembrie 2013, că “obligarea persoanei să distrugă manual documente considerate a fi secrete, ca efect al unui proces câștigat de persoana în cauza împotrivă firmei angajatoare reprezintă discriminare, hărțuire și încalcă dreptul la demnitate. Consiliul a amendat Assystem România cu 20.000 lei și a obligat-o să publice hotărârea CNCD într-un ziar cu tiraj național.”

Iată și poziția lui Roger Coat, administratorul firmei Assystem România:

Roger Coat a declarant pentru Hotnews.ro că decizia CNCD l-a surprins și că “în mod regulat trebuie să distrugem toate documentele în format fizic, să le rupem înainte de a le pune în sacii de gunoi și de a le evacua. Este o regulă de bază în ceea ce privește confidențialitatea.”

Tocătorul uman de hârtii from HotNews.ro on Vimeo.

Tu ce părere ai ? Cine are dreptate în acest război?

Similar Posts