Tort cu inimioare de Ziua Îndrăgostiţilor

author
2 minutes, 39 seconds Read

Pentru că urmează Ziua Îndrăgostiţilor vă prezentăm un tort surpriză, în interiorul căruia se află o inimioară. Dar acest tort delicios este perfect şi pentru o zi de naştere sau orice alt eveniment, sau pur şi simplu putem să-l pregătim ca să aducem zâmbete pe chipul persoanei iubite.

3812133

Ingrediente pentru aluat:

– 2 căni şi jumătate făină – 1 linguriţă parf de copt – o jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu – un vârf de cuţit de sare – 4 ouă – 1 cană şi jumătate zahăr – 1 cană ulei – 1 cană lapte

– zeama de la o lămâie

1. Amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea. 2. Separăm albuşul de gălbenuş. Albuşurile le batem spumă cu zahărul, adaugăm gălbenuşurile, apoi adaugăm treptat uleiul şi laptele şi zeama de lămâie. 3. Treptat adaugăm făina, amestecând uşor continuu. 4. Împărţim aluatul în patru părţi egale.

5. Le coacem pe rând, aproximativ 12-14 minute, într-o formă de 16 cm diametru, la aproximativ 180 grade.

Ingrediente pentru cremă:

– 100 gr ciocolată albă – 200 gr unt

– 150 ml frişcă lichidă

Ciocolata şi untul le topim la aburi, apoi lăsăm să se răcească puţin şi cu lingura adaugăm treptat frişcă lichidă. Trebuie să avem mare grijă ca temperatura untului topit cu ciocolata să fie aproximativ acelaşi ca a frişcăi lichide.

După ce s-au răcit foile de aluat, ar fi ideal să le punem puţin la congelator, ca să fie mai uşor de modelat/tăiat.

1. Ungem cu cremă câte două foi de aluat, adică facem două torturi cu 2 foi (cum se vede şi în poză) .

8568682

2. Facem din hârtie un cerc de 6 cm în diametru. Forma din hârtie o punem pe aluat şi începem să taiem cu atenţie.

6208087

3. Foile de tort le tăiem în formă conică (adică în V, dar încercăm să le rotunjim puţin), cum putem vedea şi în poze, şi în unul dintre torturi se pune înapoi conul mic, tăiat din aluat. Acesta va fi partea de sus a inimii.
4. Aluatul tăiat din foi se amestecă cu câteva picături de colorant alimentar roşu şi 2-3 linguri de smântână. Compoziţia o turnăm în tort, apăsăm puţin ca să nu se destrame când o să fie tăiat.

4856515

5. După ce am pus compoziţia colorată în roşu în fiecare tort, punem restul de cremă între cele două torturi, având grijă ca cel în care am pus conul să fie partea de sus a tortului.

Evident la început punem deoparte cremă pentru a înveli întregul tort.

Putem să-l decorăm după gust, cu inimoare colorate sau să-l lăsăm aşa simplu.

Pare destul de greu de realizat, dar nu este aşa de dificil şi merită efortul, mai ales când o să observaţi bucuria pe faţa celor dragi.

Şi rezultatul final, e absolut spectaculos.

2557740

Similar Posts