Află ce beneficii îţi poate aduce o cană de ciocolată caldă, seara înainte de culcare

Află ce beneficii îţi poate aduce o cană de ciocolată caldă, seara înainte de culcare

author
1 minute, 11 seconds Read

Ciocolata are efecte benefice în ceea ce priveşte sănătatea ta, putând crește fluxul de sânge în partea creierului care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi pe de altă parte reduce riscul apariţiei demenţei.Află ce beneficii îţi poate aduce o cană de ciocolată caldă, seara înainte de culcare

Poză: Flickr.com

“Acest studiu bine conceput, sugerează că antioxidanţii ce se găsesc în cacao pot îmbunătăți performanța cognitivă prin îmbunătăţirea fluxului sanguin la o anumită regiune a creierului” declară Dr. Clare Walton, directorul de cercetare de la Societatea Alzheimer.

Cercetările arată că antioxidanţi din cacao denumiţi şi flavanoli, sunt cei care ajută la îmbunătăţirea memoriei, în special în rândul persoanelor în vârstă.

Cercetătorii de la Columbia University Medical Centre au examinat dacă flavanolii din cacao ar spori funcţionarea creierului și performanța cognitivă pe 37 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, care au primit o doză diferita de flovonioli, zilnic timp de trei luni.

Ca şi rezultat se pare că participanţii care au primit doze mai mari de flavanoli au avut rezultate mult mai bune faţă de cei care primiseră doze mai mici.

Această descoperire este foarte importantă şi demonstrează că îmbunătăţirea memoriei şi modificările neurologice pot fi schimbate cu ajutorul unor reglementări alimentare. Se recomandă astfel consumarea unei căni de lapte cu cacao sau ciocolată caldă în fiecare seară.

Similar Posts