duminică, mai 29, 2022

Peştera Valea Cetăţii, una dintre cele mai moderne peșteri din țară

Date:

Share:

Această peşteră este situată în judeţul Braşov, la 3 kilometri de oraşul Râşnov pe șoseaua Valea Cetății spre Poiana Brașov. Peşteră a fost descoperită acum aproximativ 60 de ani în 1949.

Peştera Valea Cetăţii, una dintre cele mai moderne peșteri din țară

Peștera Valea Cetății a fost declarată Zonă naturală protejată de interes național și monument al naturii, conform Legii nr. 5 din 6 martie 2000 .

Începând cu anul 2010 aceasta a fost restaurată, însă mai poartă câteva urme de vandalizare. Peştera se află la o altitudine de 790 metri şi nu poate fi vizitată în întregime de public deoarece are zone greu accesibile.

Pentru cei mai aventuroşi sunt disponibile echipamente speciale de închiriat cu care pot explora şi zonele mai greu accesibile.

Însă, dacă nu eşti experimentat şi nu eşti disponibil să te târaști prin peșteră, poţi parcurge Poieniţa Dracului care te duce într-o mică sală unde îşi face apariţia şi apa.

Din această sală se fac două galerii pe care poţi merge şi care se întâlnesc după 45 de metri.

După încă 170 de metri ajungi în Sala Mare în care poţi admira stalactite și stalagmite de diferite mărimi, printre care una de 2 m înălțime. Din Sala Mare, cu o înălțime de peste 20 m și aproximativ 2500 mp, pleacă în diferite direcții galerii pentru care ai nevoie de experienţă şi echipament special.

Peştera Valea Cetăţii, una dintre cele mai moderne peșteri din țară

În tot acest circuit sunt prezente, trotuare, balustrade, pasarele, bare de protecție, scări și un sistem de iluminat.

Un aer răcoros şi umed, o lumină difuză şi zgomotul picăturilor de apă care se desprind şi cad face ca acest loc să îţi rămână tiparit în memorie mult timp.

În fiecare Sâmbătă sunt susţinute concerte de jazz de către Filarmonica din Braşov. Acustica din acea încăpere este fantastică şi plină de emoţie.

Peştera Valea Cetăţii, una dintre cele mai moderne peșteri din țară

Cei care doresc să viziteze peştera o pot face zilnic, între orele 10:00- 18:00, preţul unui bilet fiind de 15 lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copii.

Peştera Valea Cetăţii, una dintre cele mai moderne peșteri din țară

Peisajul subteran iți va tăia respirația!

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img