O zonă liniştită, fără mulţi turişti, curată, uitată de lume, şi nu în sensul rău al cuvântului. Acesta probabil fiind motivul pentru care zona este atât de frumoasă şi apreciată.
Această plajă este situată pe o fâşie îngustă de nisip şi se întinde pe 4 kilometri între Marea Neagră şi Delta Dunării.
Iniţial Gura Portiţei a fost un sat pescăresc însă acum este, poate ,una dintre cele mai retrase şi liniştite destinaţii turistice.
Gura Portitei este pictată in alb si albastru și cuprinde multă verdeață și flori. Există o plajă amenajată la ieșirea spre mare, unde sunt inclusiv sezlonguri și umbreluțe din stuf.
Pe plajă există și un loc de joacă pentru copii, dar și o piscină micuță sau un teren de tenis.
Accesul se poate face cu vaporaşul de la Jurilovca, Tulcea. O altă variantă este să mergi cu maşina, însă îţi trebuie una de teren, drumul fiind destul de greu de parcurs.
Pentru cazare mai ieftină vă puteți orienta spre zona de camping în jur de 30 lei pe noapte. Cea mai ieftină cazare la vilă costă în plin sezon 40 euro pe cameră fără mic dejun inclus.
O casuță de închiriat în sezon costă 15 euro pe noapte însă acestea conțin doar 2 paturi și o priză. Pe lângă cazare se plătește o taxă de acces în Rezervația Delta Dunării în valoare de 10 lei de persoană.
Astfel că tarifele de cazare pentru Gura Portiţei variază în funcţie de sezon şi de tipul de cameră, între 10 şi 120 de euro pe noapte.
Din păcate din dorinţa unui profit cât mai mare şi a unui cost cât mai mic, în ultimii ani serviciile lasă din ce în ce mai mult de dorit, turiştii fiind nemulţumiţi de preţurile mult prea ridicate, de camerele neîngrijite şi de servirea nu foarte profesională.
Însă locul rămâne unul superb în care poţi face multe activităţi, cele mai multe pensiuni oferind posibilitatea de a te plimba cu barca, dar trebuie să ai grijă ce loc de cazare îţi alegi. În funcţie de asta vei avea o vacanţă de vis sau una mai puţin plăcută.
Ai fost pe această plajă, o recomanzi? Ce experienţe ai întâmpinat?