Îți mai aduci aminte de Vama Veche? Acum a devenit paradisul gunoaielor

Iată că a trecut și minivacanța de întâi mai, și trebuie să ne întoarcem la lucru. Sau la școală. Timp de o săptămână vom depăna amintiri cu prietenii, fiecare povestind cum am petrecut, cum ne-am îmbătat, ce prostii am făcut și așa mai departe. Asta mai mult din partea celor care au fost în Vama Veche, o localitate destul de popularizată în ultimele zile la majoritatea buletinelor de știri.5837325

Poză: Flickr.com

De aici reporterii au transmis necontenit, atmosfera de distracție care i-a cuprins pe toți “vamaiotii”.

Din punctul meu de vedere cei care au mers în Vama Veche se împart în două categorii: prima- reprezentată de cei trecuți deja peste 35- 40 de ani, care au încercat să-și reamintească vechiul suflu al Vămii, fiindu-le dor de el, și a doua categorie cea a tinerilor- care s-au dus acolo nu să se distreze în sensul adevărat al cuvântului, ci pentru a se fac “prastie”. Deh, la urmă urmei fiecare e liber să facă ce dorește. Dar vorba acee … râdem , glumim, dar în incintă.

Ceea ce au lăsat acești oameni în urma lor, sincer nu cred că îi caracterizează. Munți de gunoaie, au fost adunate de către studenți străini în cadrul grupului ERASMUS, sub egida “Escape to Vamă Veche”, tinerii dorind să facă un mic efort pentru un mediu mai curat.

Astfel studenți din Franța, Spania, Coreea de Sud au adunat tone de gonoaie lăsate în urmă de petrecăreți.

“E foarte murdară plaja astăzi, dar dacă încercăm, ar putea să fie mai curată și am salva mediul înconjurător”, a declarat unul dintre voluntari.

4187856

Poză: Flickr.com

Președintele ESN Romania, Alexandra Nicolici a avut si ea o interventie spunând ca “acțiunea de azi este un eveniment făcut la nivel internațional, iar în România încercăm să atragem atenția asupra deșeurilor lăsate pe plajă”.

Gândește-te și tu acuma cititorule, dacă tu arunci undeva un gunoi, altcineva va trebui să vină să curețe după tine. Ți se pare normal acest lucru?

Pentru fiecare lucru care îl facem rău, trebuie să avem o pereche care să-l facă bine?

Vorba cântecului…

Doar pe plajă-n Vama Veche

Noi toți vom avea pereche…