Pentru petrecareti sunt recomande boxe active bluetooth, USB, SD, Card, radio

Pentru petrecareti sunt recomande boxe active bluetooth, USB, SD, Card, radio

author
4 minutes, 30 seconds Read

Toata lumea stie ca boxele audio sunt probabil cel mai important component pentru a reda muzica la o calitate mai buna. In ziua de astazi cumapratorii pot alege intre boxe pasive sau boxe active bluetooth, USB, SD, Card, radio. Boxele active incorporeaza mai multe accesorii si functionalitati si deseori sunt o alegere excelenta chiar si pentru petreceri in aer liber, mai ales daca pot fi alimentate cu acumulatori externi.

Simpla diferenta dintre difuzoarele active si cele pasive este ca difuzoarele active necesita putere, iar difuzoarele pasive nu. Acest lucru se datoreaza faptului ca modelele active au amplificatoare incorporate, in timp ce modelele pasive necesita amplificatoare externe.

Difuzoarele „active” inseamna ca difuzoarele au circuite de crossover si amplificator incorporat, care pot fi pornite prin simpla conectare la sursa de alimentare si introducerea semnalului muzical. Multe difuzoare de monitor de studio si difuzoare profesionale de inginerie sunt difuzoare active, dar sa nu credeti ca celsiusonline.ro este sinonim cu profesionalismul, deoarece difuzoarele comune si utilizate in mod obisnuit pentru computer si difuzoarele Bluetooth sunt de fapt difuzoare „active”.

Avantajul 1: Nu este nevoie de multe alte dispozitive

Unul dintre cele mai mari avantaje ale difuzoarelor active este ca nu trebuie sa fie conectate la prea multe alte dispozitive. Puteti reda melodii atata timp cat introduceti sunet. Acesta este cel mai potrivit sistem de sunet pentru prietenii care doresc un sistem de sunet mai simplu. Ai nevoie doar de un „player” si un „difuzor” pentru a reda. Sistemul este complet.

Avantajul 2: Economisiti spatiu

In plus, deoarece difuzorul activ nu trebuie sa fie conectat la un amplificator, poate economisi mult spatiu pentru amplasarea echipamentelor, ceea ce este destul de potrivit pentru sistemul CAS sau sistemul audio desktop care este foarte popular in ultimii ani.

Avantajul 3: Pachet complet, calitatea sunetului este „garantata”

Deoarece difuzorul in sine are un circuit complet de antrenare si este echipat cu decodare si sunet partial, plus intrarea interfetei digitale, sunetul difuzoarelor active va fi mai „stabil”, spre deosebire de difuzoarele pasive care sunt mai afectate de fire si amplificatoare.

Difuzor pasiv

Cele mai comune difuzoare cu doua canale sunt difuzoarele „pasive”, care sunt opuse difuzoarelor active. Nu au un circuit amplificator incorporat si trebuie sa se bazeze pe iesirea din spate sau pe alte dispozitive pentru a reda sunetul. In comparatie cu difuzoarele active traditionale, care sunt in mare parte realizate dupa un anumit tipar, difuzoarele pasive au o varietate de stiluri, cum ar fi difuzoare de podea, asezate pe raftul pentru carti, sateliti si asa mai departe.

Avantajul 1: Mai multa flexibilitate in reglare

Deoarece trebuie sa fie redus de un amplificator, sunetul difuzoarelor pasive va fi foarte afectat de echipamente si cabluri. Dar asta inseamna ca reglarea sunetului poate fi mult mai flexibila, iar caracteristicile liniei de semnal si ale amplificatorului pot fi folosite pentru a suplimenta sau imbunatati performanta difuzorului.

Avantajul 2: Trebuie doar sa conectati cablul difuzorului

Desi trebuie conectat la un amplificator, pe de alta parte, difuzoarele pasive nu trebuie sa se conecteze la un cablu de alimentare suplimentar. Trebuie doar sa conectati linia de semnal la amplificator, iar acesta din urma poate fi folosit pentru a conduce direct sunetul.

Avantajul 3: Utilizare diversificat, cum ar fi folosirea a doua amplificatoare, impartirea in doua fire etc.

Unele difuzoare pasive pot suporta cabluri bi-amp drive (Bi-Amp) si bi-wire (Bi-Wire) pentru a imbunatati performanta difuzorului.

Fisierele de muzica digitala, cum ar fi MP3-urile, comprima o mare parte din datele de sunet pentru a facilita incarcarea mai multor melodii pe playerul vostru muzical. Comprimarea fisierului inseamna adesea pierderea unei mari parti a texturii pe care ati gasi-o in sistemele de sunet mai traditionale, in special la nivelurile inalte si joase extreme.

Cu sunet de inalta performanta, muzica va avea o redare mult mai bogata si mai realista. Sistemele audio de inalta performanta fac o treaba mult mai buna de a recrea notele facute ori de cate ori sunetul a fost inregistrat. Pentru muzica, acest lucru inseamna ca obtineti note de bas distincte in loc de un zgomot putin clar, note inalte ascutite si clare, dar si tonuri medii care sunt mult mai usor de deosebit. Indiferent de cate ori ati ascultat melodia sau albumul vostru preferat, va fi ca si cum ati auzi pentru prima data melodia, cu sunet de inalta performanta.

Deoarece multe sisteme audio de inalta performanta fie sunt echipate cu servicii de streaming muzical, fie pot fi conectate la acestea, aceste sisteme sunt o modalitate excelenta de a va extinde biblioteca muzicala. Odata ce sistemul vostru este instalat, deschideti serviciul de streaming si bucurati-va de aproape orice melodie la care va puteti gandi. In plus, un serviciu de streaming hi-fi va ofera acces la mii de melodii la o calitate extrem de inalta.

Este posibil sa nu fie posibil sa plasati difuzoare de ultima generatie in fiecare camera a casei voastre, dar sistemele de inalta performanta pot imbunatati sunetul pentru intreaga casa. Deoarece sistemul hi-fi va functiona cel mai probabil ca piesa centrala a gamei mai largi de difuzoare a casei voastre, veti primi un semnal mai curat care va fi transmis catre celelalte dispozitive din casa voastra. S-ar putea sa nu faca o diferenta atat de mare, in functie de echipamentul din restul casei, dar veti sti ca cel putin aveti o sursa de semnal fiabila.

Este important sa investim intr-o pereche de boxe active de calitate are sa poata promova un sunet clar chiar si la volum minim!

Similar Posts