Iată cum poţi obţine lapte de cocos şi care sunt beneficiile lui

Iată cum poţi obţine lapte de cocos şi care sunt beneficiile lui

author
3 minutes, 8 seconds Read

Cocosul are o mare capacitate de a răci organismul și este o alegere excelentă pentru zilele călduroase de vară. Laptele de cocos are multe utilizări și în bucătărie, fiind bogat în vitamine si minerale. In plus, laptele de cocos poate fi folosit ca medicament, dar şi ca produs cosmetic.Iată cum poţi obţine lapte de cocos şi care sunt beneficiile lui

Photo credit: YIM Hafiz / Foter / CC BY

Învelișul de nucă de cocos are multe straturi. Stratul exterior este de culoare maro, „păros” și tare iar în partea de jos are trei găuri. Umrează apoi stratul subțire maro deschis așa numita „piele” urmat de cocosul alb care poate fi consumat iar în interior este sucul de nucă de cocos. Culoarea și gustul laptelui se datorează cantității bogate de grăsimi şi uleiuri.

Laptele de nucă de cocos este des prezent în mesele tropicale, iar în vest, este folosit în principal pentru prepararea cocktailurilor.

Beneficiile laptelui de cocos

Acesta este bogat cu vitamina C, E, B1, B3, B5, B6, fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor.

Îţi oferea energie

Pune lapte de cocos în cafeaua de dimineață pentru a lua un impuls de energie. Cocosul are potasiu, sodiu, clorură de magneziu care ajuta organismul să rămână hidratat și să funcționeze în mod corect.

Înlătură stresul

Laptele de cocos are 89 mg magneziu per ceaşcă ceea ce-l face o mare sursă de minerale, care calmează nervii și menține tensiunea arterială normală, motiv pentru care te vei simţi mult mai relaxat.

Întăreşte oasele

Lapte de cocos nu este bogat cu calciu. Acesta conține doar 38 mg la o cană în comparație cu laptele obișnuit, care conține până la 300 mg la o cană, dar este bogat în schimb în fosfor. Acesta conține până la 240 mg la o cană și contribuie la întărirea oaselor.

Hidratează pielea

Nu contează dacă îl consumi oral sau îl aplici pe piele, acesta este util pentru hidratarea pielii. Aplică un strat subțire de lapte de cocos pe față şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute și clăteşte cu apă curată. Pielea ta va fi foarte moale.

Luptă împotriva infecțiilor

Laptele de cocos are în compoziție un acid gras numit acid lauric, care este foarte important și valoros pentru organismul uman. În organism se transformă în monolauric și are proprietăţi antibacteriene.

Controlează greutatea corporală

Deoarece conține fibre, laptele de cocos ar putea ajuta la controlarea greutatii corpului.

Controlează nivelul de zaharuri din sânge

Laptele de nucă de cocos este bogat în mangan, care este vital pentru controlul nivelului diferit de zaharuri din sânge. Manganul este important pentru metabolism, vindecă pneumonia, previne osteoporoza, înlătură crampele menstruale și ajută digestia.

Previne deteriorarea părului

Masează cu lapte de cocos scalpul și piaptănă ulterior părul de sus până jos. Pune părul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze o oră sau două.

Iată cum poţi face acest lapte de cocos acasă

Ingrediente necesare

(Pus întotdeauna 1/3 făină de nucă de cocos și 2/3 apă)

o ceașcă mare făină de nucă de cocos organic 2 ceşti mari de apă caldă

Dacă doreşti poţi pune un pic de vanilie sau un alt îndulcitor

Procesul de preparare:

Se toarnă puțină apă, împreună cu făină de nucă de cocos și se amestecă câteva minute cu un blender,pentru ca nuca de cocos să elibereze puţin ulei.

Scurge amestecul și pune-l în frigider. Amestecul are o valabilitate de trei zile de la preparare.

Dacă păstrezi amestecul la rece conţinutul se va separa ceea ce este normal, însă dacă-l încălzești puţin va redeveni omogen.

Similar Posts