Sfecla roşie – un adevărat miracol pentru sănătate

Sfecla roşie – un adevărat miracol pentru sănătate

author
2 minutes, 20 seconds Read

Sfecla roşie este cunoscută încă din Antichitate pentru beneficiile sale asupra organismului și asupra stării noastre de sănătate, atât fizică, cât și psihică. Ea este un adevărat aliment minune, fiind unul din cele mai complexe alimente, fiind demonstrat ştiinţific ca luptă împotriva cancerului și a altor afecțiuni.

Sfecla roşie – un adevărat miracol pentru sănătate

Sfecla este un aliment digestiv. Pe lângă faptul că sucul din sfeclă se bea pentru detoxifiere, fibrele sale ajută la prevenirea şi tratarea constipaţiilor sau problemelor stomacale.

Controlează nivelul colesterolului reducând considerabil nivelul colesterolului negativ crescând în acelaşi timp nivelul colesterolului bun.

Reduce oboseala datorită nitraţilor din sfeclă şi vă ajută să aveţi mai multă energie.

Este un diuretic natural. Consumată cu regularitate, vă ajută să scăpaţi de retenţia de apă şi de toxine, iar organismul dumneavoastră va fi perfect curat.

Reduce presiunea sanguină. Sucul de sfeclă ajută la prevenirea infarctului şi ne protejează de cancer, mai ales de cel de colon.

Sfecla roșie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce cu ajutorul unui storcător, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor.

Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat de către oricine, fără niciun fel de restricție. Este metoda cea mai simplă de a prepara sfecla roșie și de a ne bucura de toate beneficiile pe care aceasta le aduce sănătății. Sucul de sfeclă roșie are un efect foarte puternic de detoxifiere al ficatului și bilei, de aceea consumarea acestuia în cantități mari încă de la început poate provoca grețuri. Se recomandă să se înceapă cu o lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doza până la un pahar pe zi.

Sucul de sfeclă roșie se poate combina și cu sucul altor rădăcinoase (precum morcov și țelină, pătrunjel) sau cu varză, însă nu este recomandată combinarea sucului de rădăcinoase cu cel de fructe.

Durata unei cure de sfeclă roșie ține trei săptămâni.

Atenție însă nu vă speriați de anumite semne ce precedă consumul de sfeclă roșie. La 15 % dintre persoanele care consumă sfeclă roşie, urina capătă o culoare roşie, care nu semnifică vreo intoxicaţie sau vreo afecțiune, ci doar o incapacitate parțială a organismului de a asimila anumiți nutrienți din sfeclă. Aceasta se numește beturie.

Consumul excesiv de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale. La doze mari de suc de sfeclă roșie consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greaţă.

Similar Posts