Patru lucruri pe care le poţi face pentru a combate diabetul zaharat de tip 2

Patru lucruri pe care le poţi face pentru a combate diabetul zaharat de tip 2

author
1 minute, 16 seconds Read

Diabetul zaharat tip 2 se caracterizează prin faptul că pancreasul continuă să producă insulină, uneori chiar mai multă decât în mod natural.
 Însă organismul dezvoltă rezistenţă la efectele insulinei astfel încât, în realitate există un deficit insulinic.

Patru lucruri pe care le poţi face pentru a combate diabetul zaharat de tip 2Photo credit: duisburgbunny via Foter.com / CC BY-NC
Desigur, diabetul zaharat de tip 2 nu trebuie să fie un blestem în viața ta. Poți lua măsuri pentru a atenua efectele negative.

Iată ce trebuie să faci dacă te confrunţi cu această boală pentru a avea o viaţă mai liniştită!

Redu nivelul de stres – Cercetătorii au descoperit că ar putea exista o posibilă legătură între stres și diabetului de tip 2.

Studiul sugerează că cei care sunt stresaţi au cu 45% mai multe şanse să se îmbolnăvească. Meditația și yoga te pot ajuta să scapi de stres.

Fă mereu exerciţii – exerciţiile sunt foarte importante mai ales pentru persoanele care au diabet zaharat.

O dietă mai bună – un regim alimentar strict, de asemenea, este una dintre cele mai populare soluţii atunci când vine vorba de diabet. Consumă fructe, legume şi cereale integrale în fiecare zi. Ouăle sunt de asemenea benefice pentru organism.

Terapie mentală – Depresia îi poate urmări pe cei care au diabet de tip 2. La fel de importantă este sănătatea mintală, astfel că, trebuie să ai grijă şi de ea. Dacă te simți afectat psihic de această boală apelează la un specialist, poate avea un impact important pentru organismul tău.

Similar Posts