Unii oameni iubesc ceapa roșie, însă sunt foarte mulţi care o ocolesc datorită mirosului ei. Însă efectele cepei roşii asupra sănătăţii sunt uimitoare!
Photo credit: Hellebardius / Foter / CC BY-NC-ND
Cele mai multe din beneficiile acesteia sunt păstrate dacă aceasta este consumată crudă. Prin gătire multe din proprietăţile ei se pierd sau scad în intensitate.
Există numeroase combinații cu ceapă roșie, iar la masa de prânz aceasta poate fi consumată ca şi garnitură.
Iată care sunt beneficiile cepei roşii
Opreşte creşterea celulelor canceroase
Ceapa este plină de compuşi cu sulf, care proteja organismul de ulcer şi alte boli. De asemenea, luptă cu bacteriile din tractul urinar.
Controlează diabetul
În cazul în care sunteți diabetic, este benefic să consumați cât mai multă ceapa roşie.
Vindecă constipația
Fibrele din ceapa sunt excelente pentru combaterea constipaţiei. Aceasta distruge otrăvurile din intestine.
Calmează durerea din gât
Sucul de ceapă este excelent împotriva răcelilor şi a durerilor în gât.
Sângerări nazale
Consumul si mirosul cepei roşii previne sângerarea nazală
Protejează inima
Ceapa roşie este excelentă pentru controlul tensiunii şi pentru circulaţia sângelui.
Controlează nivelul de colesterol
Ceapa roşie controlează nivelul de colesterol bun și îl reduce pe cel rău.
Este indicat să consumi puţină ceapă roşie în fiecare zi. Dacă nu poţi face acest lucru zilnic, încearcă măcar să o incluzi în meniul tău de 2, 3 ori pe săptămână.