8976854

O rețetă mai deosebită: SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI CU BERE

author
1 minute, 41 seconds Read

Câteodată când mă plictisesc și nu mai știu ce aș vrea să mănânc, iau internetul la răsfoit să găsesc rețete noi. Unele sunt mai complicate, altele sunt mai simple, dar ceea ce contează pentru mine este noutatea.

8976854

Așa am dat și peste o rețetă puțin ciudată, mai ales din perspectiva ingredientelor, datorită faptului că această supă cremă care am găsit-o contine… bere!

Este vorba despre o supă cremă de cartofi cu chimen și bere. Acuma nu vă imaginați că în loc de apă, vei utiliza sticle întregi de bere. Totuși să avem pardon! Facem un fel de mâncare, nu ne îmbătăm.

Este o rețetă desigur cu origini germane, cine altcineva puteau să toarne bere într-o supă, și dacă o vei încerca îți vei da seama că este o supă cremoasă, gustoasă și aromată, și ceea ce e mai important de spus, e faptul că e simplu de făcut.

Rețeta am găsit-o pe femeia.ro și pentru ea aveți nevoie de aproximativ o jumătate de kilogram de cartofi, un fir de praz, 3 linguri de ulei și un pahar cu bere (de care preferi!), o lingură cu semințe de chimen, sare, piper și mărar.

Mod de preparare:

1. Toacă prazul cu tot cu partea verde și taie cartofii în bucăți.

2. Pune ulei într-o oală și călește bine prazul. Pune sare și piper și apoi semințele de chimen. Călește bine cât să simți aroma de chimen.

3. Stinge cu bere și lasă să clocotească câteva minute.

4. Pune cartofii tăiați în cubulețe și adaugă un litru de apă clocotită. Acoperă și fierbe circa 20 de minute la foc mic.

5. Cu un blender vertical transformă supa în cremă.

6. Potrivește de sare și piper. Lasă supa să ajungă din nou la fiert și adaugă verdeață.

Servește supa fierbinte. Este perfectă împreună cu pâine prăjită unsă cu usturoi!

Similar Posts