O rețetă simplă despre cum să îţi faci iaurt în casă!

O rețetă simplă despre cum să îţi faci iaurt în casă!

author
2 minutes, 14 seconds Read

Iaurturile din magazine reprezintă de cele mai multe ori un pericol pentru sănătatea noastră, datorită conţinutului mult prea mare de aditivi şi de zaharuri, întâlnit mai ales la iaurturile cu fructe.

În mod paradoxal, iaurtul este un aliment foarte sănătos, indicat a fi introdus în alimentaţia noastră cotidiană, mai ales dacă este natural, de preferinţă preparat acasă.

Iată mai jos o reţetă de preparare a iaurtului foarte simplă:

Aveţi nevoie de 2 litri de lapte nepasteurizat şi de 150 de grame de iaurt natural bio.
Vă recomandăm să achiziţionaţi produsele direct de la producători sau de la magazinele naturiste pentru a fi siguri de calitatea lor.

O să mai ai nevoie şi de un termometru pentru a verifica temperatura laptelui.
Pune laptele într-o oală mare şi încălzeşte-l pe foc mediu, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de oală, până când atinge 93 de grade Celsius. Această etapă de încălzire este esenţială pentru a schimba structura proteinelor din lapte şi a permite coagularea lor în următoarele etape.

Ulterior laptele se lasă să se răcească până când atinge 44-46 C. În acest timp, pentru a evita formarea unei pelicule la suprafaţă se amestecă din când în când.

Se iau 250 ml din laptele răcit şi se amestecă cu 150g iaurt, până când se omogenizează, apoi se adăugă în oala cu lapte, amestecând încet cu un tel.

Oala se acoperă cu un capac, se înveleşte în prosoape de bucătărie şi se pune la o temperatură constantă de 40-43C, cât timp se încheagă. Această etapă trebuie să dureze cel puţin 4 ore, timp în care se va forma iaurtul.

Cu cât îl laşi mai mult cu atât vei obţine un iaurt mai dens şi mai acru. Nu amesteca în el până când nu s-a închegat bine.

Odată scos din cuptor, se îndepărtează zerul format la suprafaţă şi se amesteca iaurtul cu ţelul înainte de a-l transfera în recipiente cu capac. Iaurtul de casă se păstrează bine în frigider timp de 2 săptămâni.

Reţetă cu iaurt pentru dimineţi dinamice: Pune iaurt într-o cană şi adăugă peste 2-3 linguriţe cu polen. Presară deasupra seminţe de chia, cânepă, în sau orice alte seminţe în funcţie de preferinţele tale, sau poţi să pui nuci uscate, alune migdale şi amestecă.


Acest mic dejun o să îţi ofere energie pentru întreaga zi şi în plus este şi foarte sănătos.

Similar Posts