5533445

Nu arunca cafeaua care rămâne. Iată câteva trucuri care îţi vor uşura viaţa

author
1 minute, 51 seconds Read

Dacă faci prea multă cafea şi te gândeşti să o arunci iată câteva trucuri care îţi vor fi de real ajutor.

Ice latte Pune cafeaua care rămâne în tăviţa de cuburi şi ţine-o în congelator pentru câteva ore.

Pune apoi cuburile într-un pahar, adăugă lapte şi gata. Poţi să îţi savurezi deliciosul Ice latte!

Ursuleţi de cafea Pune într-o cratiţă o ceaşcă de cafea, adaugă trei linguriţe de gelatină amestecând uşor, până se topeşte gelatina. Pune apoi amestecul în forme de silicon şi pune forma în congelator.

Amestecă, la foc mic, o ceaşcă de apă cu trei linguriţe de gelatină până se topeşte gelatina, adaugă 1/2 ceaşcă de lapte condensat continuând să amesteci până când se omogenizează bine.

Peste formele de silicon de cafea îngheţate, adăugă câte o lingură din amestecul cu lapte condensat şi mai lasă forma câteva ore la congelator.
Ursuleţii de cafea sunt o alternativă sănătoasă la jeleurile pe care le găseşti în magazine.

Desene perfecte pe cafea Dacă vrei să îţi impresionezi oaspeţii cu o cafea cu „model”, dar nu reuşeşti să le faci ca un adevărat barista poţi să apelezi la un truc simplu. Decupează ceaşca pe o bucată de carton, apoi decupează formele dorite pe carton.

Pune deasupra ceştii cartonul cu formele decupate şi presară cafea încet cu ajutorul unei strecurători. Vei fi uimit de rezultat.

Spuma mai multă
Pune laptele într-un borcan bine închis, amestecă bine şi apoi pune-l în cuptorul cu microunde pentru 45 de secunde.

Lumânare parfumată
Umple un bol mic cu cafea boabe, pune o lumânare tip pastilă cu aromă de vanilie în mijloc şi aprinde-o. Mirosul o să îţi bucure simţurile.

Reţetă pentru piele uscată
Amestecă zaţ de cafea (o ceaşcă) cu o ceaşcă de zahăr brun şi o jumate de ceaşcă de ulei de cocos şi freacă pielea cu amestecul rezultat. Clăteşte cu apă călduţă. O să fii uimită de cât de fină rămâne pielea.

Similar Posts