9999998

Rețeta zilei – Cremeş cu mac

author
2 minutes, 0 seconds Read

Pentru foile de mac:

– 6 albuşuri

– 120 gr zahăr

– 100 gr mac măcinat

– 40 gr făină

– 2 linguriţe praf de copt

– 2 linguri de rom

Pentru foile simple:

– 3 albuşuri

– 60 gr zahăr

– 60 gr făină

– 1 linguriţă praf de copt

– 1 lingură rom

Pentru cremă:

– 700 ml lapte

– 200 gr ciocolată albă

– 100 gr zahăr

– 9 gălbenuşuri

– 80 gr praf de budincă de vanilie

– 1 lingură extract de vanilie

– 4 foi de gelatină

– 250 ml frişcă

9999998

Pentru ornament: 1-2 linguri mac măcinat

Pentru prima dată pregătim foile de mac. Amestecăm macul cu făina şi praful de copt. Albuşurile le batem spumă cu zahărul, pe urmă adaugăm amestecul de făină cu mac şi romul. Împrărţim aluatul în două părţi egale. Dosul unei tave de copt de 20×30 cm o ungem cu unt şi o presarăm cu făină, apoi întindem aluatul, coacem timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit la 150 de grade.

Pe urmă pregătim foaia simplă, batem spumă albuşurile cu zahărul, adaugăm făina, praful de copt şi romul. Întindem pe dosul unei tave de 20×30 cm şi coacem timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit la 150 grade.

În timp ce foile se răcesc, pregătim crema. Frişca lichidă o punem la congelator pentru 15 minute pe urmă se bate spumă.

Gelatina o punem la înmuiat. Încălzim 300 ml de apă, apoi adaugăm ciocolata mărunţită şi amestecăm până se topeşte ciocolata.

Gălbenuşurile le amestecăm bine cu zahărul, praful de budincă, vanilia şi restul de lapte. Încet încorporăm şi amestecul de ciocolată cu lapte. Pe urmă deasupra aburilor amestecăm până devine o cremă mai groasă şi pe urmă adaugăm gelatina. După ce s-a răcit crema, încorporăm frişca bătută.

Crema o împărţim în 3 părţi egale. Pe o foaie de mac adaugăm o treime din cremă, punem foaia simplă, adaugăm jumătate din crema rămasă, pe urmă urmează a doua foaie de mac, iar cremă rămasă o întindem deasupra şi o presarăm cu seminţe de mac.

Prăjitura se pune la frigider 3-4 ore înainte de servire (cel mai bine este, dacă stă peste noapte la frigider).

Similar Posts