Lămâile sunt sănătoase, pline de vitamine şi în acelaşi timp delicioase. Merg foarte bine cu puiul şi cu peştele, de asemenea, limonada este printre preferatele mele atunci când fac referire la o zi însorită de vară.
Prăjiturile cu lămâie sunt uşoare, nu foarte dulci şi aromate. Această reţetă de tartă cu lămâie este uşor de făcut şi delicioasă.
Ingrediente necesare pentru prepararea crustei:
- 3/4 căni de făină
- 2/3 căni zahăr
- 1/4 cană amidon de porumb
- puţină sare
- 12 linguri unt, puţin mai rece decât temperatura camerei
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 4 ouă mari, ușor bătute
- 1 cană de zahăr brun
- 3 linguri faină
- 2 linguri de coajă de lămâie rasă
- sucul de la 4 lămâi
- 1/3 cană lapte integral
- un praf de sare
Mod de preparare:
Unge o tavă cu unt şi presară apoi puţină faină. De asemenea poţi folosi o hârtie de copt. Amestecă făina, zahărul pudră, amidonul de porumb și sarea într-un blender. După ce devine o pastă omogenă adaugă şi untul tăiat în bucăţele. Amestecă bine până când acesta devine galben pal și are o textură grosieră.
Fixează amestecul in interiorul tăvii şi pe marginile ei. Pune la frigider pentru 30 minute şi ulterior în cuptor la 180° C timp de 20 minute.
Amestecă ouăle, zahărul brun, și făina într-un castron. Apoi,adaugă coajă de lămâie, sucul de lămâie, laptele şi sarea. Când crusta din cuptor s-a copt adaugă amestecul obţinut mai devreme şi bagă în cuptor pentru aproximativ 20 minute la o temperatură de 160° C.
Lasă la răcit şi presară ulterior zahăr pudră. Această tartă pufoasă este simplu de obţinut şi in acelasi timp gustoasă.
Poftă bună!