Cum îți distruge internetul creierul

Cum îți distruge internetul creierul

author
1 minute, 22 seconds Read

Internetul te deprimă şi asta nu este o afirmație făcută fără dovezi, ci pe baza a numeroase studii care arată o corelație pozitivă între timpul de navigare pe web și sentimentele ulterioare de tristețe, izolare și alienare.

Cum îți distruge internetul creierul

Socializarea online te face singuratic

Atunci când comunicăm faţă în faţă cu o persoană, întreaga interacțiunea este punctată cu indicii non-verbale, care pot înlocui în totalitate sensul cuvintelor.

În absența partenerului de conversație rămân doar propriile filtre prin care poţi interpreta limbajul. Iar filtrele interne sunt dependente în mod surprinzător pe starea ta de spirit.

Dacă ai foarte mulţi prieteni pe site-urile de socializare, stresul că personalitatea ta să fie agreată, să păstrezi prietenia cu cei de pe aceste reţele, îţi fac probleme în relaţiile din viaţa reală.

Se încurajează Multitasking, scăzându-ți capacitatea de îndeplinire a sarcinilor

Internetul, a dat utilizatorilor săi posibilitatea incredibil de uşoară de a sări între o sarcină şi alta, între teme și idei într-o chestiune de secunde.

Multitaskingul în acest sens poate reduce capacitatea de a acorda o atenție la toate lucrurile și la rândul său, reduce capacitatea de a gândi critic și de a ne rezolva problema.

Studiile au arătat că, după un timp, capacitatea de a avea amintiri începe să se deterioreze, împreună cu IQ-ul.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi total la internet, deoarece îşi are şi el rolul lui.

Ca orice lucru care poate deveni un lucru rău, internetul, dacă este folosit moderat, este benefic.

Similar Posts