O lecţie de viaţă primită din partea unui copil orfan cu un talent extraordinar la pian

author
1 minute, 39 seconds Read

Ambiţia lui Prcsina Fabiani Andrei Gabriel este formidabilă. După numai o săptămână de la moartea mamei, acesta a reuşit să câştige cu piesa „Clara Peia”, Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică.

Copilul de doar 11 ani este acum în grija unei mătuşi după ce mama lui a fost ucisă pe trecerea de pietoni de către o maşină. Pe tată încă nu l-a cunoscut. Mătușa lui din păcate nu are o situaţie materială foarte bună şi nu îşi permite să îl trimită la toate concursurile.

Talentul copilului a fost descoperit de mama lui care l-a dat la o şcoală de muzică din Petroşani, încurajându-l mereu.

„Încă din prima lună mi-am dat seama că este un talent cum rar se întâlnește. Face pian din clasa I, nu de la cinci ani, așa cum se obișnuiește în cazul copiilor pentru care părinții își doresc o carieră de pianist. A făcut pași foarte mari sprijinit de mama lui, care îi spunea tot timpul: „Poți!”, a declarat Adina Stan, profesoara de pian a copilului.

Primul premiu câştigat a fost cel din cadrul Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală «Orpheus», după care a prins mai mult curaj, mai multă încredere în sine şi a continuat să câştige tot mai multe premii.

Fabiani ne-a dat tuturor o lecţie de viaţă. A muncit mult, fiind încurajat de mama lui şi nu a vrut să o dezamăgească. A cântat în speranţa că ea este alături de el şi îl aude. A cântat pentru mama lui şi a câştigat premiul cel mare.

În cazul în care doriţi să îl susţineţi financiar pentru a participa în continuare la concursuri, a fost deschis un cont pe numele de Prcsina Iancu, unde se pot face donații: RO 12 BTRL 03601201D77115XX.

Tot respectul pentru Fabiani Prcsina!

Similar Posts