O gumă de mestecat aruncată pe jos este fatală pentru unele vieţuitoare

O gumă de mestecat aruncată pe jos este fatală pentru unele vieţuitoare

author
1 minute, 20 seconds Read

Anual sunt produse circa 650.000 de tone de gumă de mestecat şi sunt zeci de milioane de oameni care mestecă gumă zilnic. Pe lângă faptul că aceasta nu este sănătoasă pentru organism, aruncată pe jos poate aduce moartea unor păsări.

O gumă de mestecat aruncată pe jos este fatală pentru unele vieţuitoare

Guma de mestecat aruncată pe jos este o lipsă de respect atât pentru ceilalţi oameni care se văd obligaţi deseori să o dezlipească de pe pantofi sau îmbrăcăminte, cât şi pentru natura.

În plus, aceasta nu este biodegradabilă şi va polua mediul pentru mulţi ani. De asemenea, s-a descoperit că pe o gumă de mestecat sunt prezente un număr impresionant de specii de bacterii.

Cel mai mare impact însă, îl au asupra păsărilor care percep aceasta gumă ca o sursă de hrană.

Cele mai multe păsări care mor din această cauză sunt cele tinere, fără experienţă, puii de vrăbiuţe şi ciorile. Datorită mirosului şi aspectului acestea înghit guma de mestecat, fapt care duce la o moarte lentă şi dureroasă. Păsările nu pot digera această gumă de mestecat urmând să se lipească pe pipota păsărilor fapt care va duce la ocluzie intestinală.

Cel mai bun mod de a scăpa de o gumă de mestecat este ca aceasta să fie pusă într-un şerveţel şi aruncată în coşul de gunoi.

Distribuie acest articol pentru ca oamenii care au aceste obiceiuri să conştientizeze efectul pe care îl are o gumă de mestecat aruncată pe jos, în spaţiile verzi sau lipită de o bancă.

Similar Posts