O grădină zoologică dedicată microbilor se deschide la Amsterdam

O grădină zoologică dedicată microbilor se deschide la Amsterdam

author
1 minute, 48 seconds Read

Pentru că micro-organismele sunt importante pentru viaţă, fiind esenţiale, cei din Amsterdam au hotărât să deschidă o “grădină zoologică interactivă dedicată microbilor”.

O grădină zoologică dedicată microbilor se deschide la Amsterdam

Această grădină zoologică a fost deschisă marţi şi a fost concepută de către Haig Balian. Grădina poartă numele de “Micro” şi conţine un număr mare de micro-organisme care pot fi analizate de către vizitatori.

“Grădinile zoologice au tendinţa de a arăta doar o parte din natură, în special animalele mari”, a declarat Haig Balian, directorul de la Artis.

Chiar dacă de cele mai multe ori importanţa acestor microorganisme este neglijată, trebuie să ţinem cont că datorită lor existăm.
Cu toţii ştim că virusurile, ciupercile, şi bacteriile sunt dăunătoare pentru sănătate însă în acelaşi timp sunt esenţiale pentru supravieţuire.

“Microbii sunt peste tot, trebuie deci să existe microbiologi capabili să lucreze în toate sectoarele, de exemplu în spitale, în industria alimentară, în cea petrolieră şi în cea farmaceutică”, a explicat Haig.

Datorită microorganismelor avem parte de medicamente, de carburanţi şi de asemenea datorită lor existăm, fiecare om având în organism 1.5 kilograme de microbi fără de care nu am putea trăi.

“Interesul pentru microbiologie nu va creşte niciodată dacă îl lăsăm în obscuritate, abandonându-l doar pentru câţiva experţi. Vrem să arătăm vizitatorilor că totul este interconectat în natură şi că microbii joacă un rol fundamental”, a mai adăugat Haig Balian.

Această grădină zoologică arată mai mult ca un laborator, cu multe microscoape conectate la uriaşe ecrane prin care poţi privi modul cum arată şi cum se mişcă un microorganism. De asemenea, vizitatorii pot vedea cum reuşesc unii microbi să învingă diverşi viruşi periculoşi pentru organism.

În plus poţi vedea ce microorganisme ai pe pleoapă cu ajutorul unei lentile prin care priveşti, poţi observa cum se înmulţesc aceste microorganisme şi dacă mergi cu persoana iubită, aparatul “Kiss-o-Meter” îţi spune exact câţi microbi au fost schimbaţi între voi printr-un sărut.

Similar Posts