Ce minuni poate face organismului un pahar de suc de roşii consumat zilnic

Ce minuni poate face organismului un pahar de suc de roşii consumat zilnic

author
1 minute, 41 seconds Read

Este ştiut că roşiile sunt un imens beneficiu pentru sănătate şi că sucul de roşii este unul dintre cele mai sănătoase sucuri. Licopenul din sucul de roşii este cel care oferă culoarea roşie a tomatelor, însă pentru organismul uman această substanţă stimulează secreţia de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân.

9275472

Un pahar de suc de tomate pe zi conţine o cantitate suficientă de licopen, substanţă chimică din roşii care stimulează secreţia de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân. De asemenea, s-a demonstrat că, chiar daca este prezentă în guave, pepene verde, caise, papaya şi grepfruit roz, cea mai bună sursă de licopen se află în roşii. După un studiu realizat de către cercetătorii americani a reieşit faptul că femeile care au consumat zilnic suc de roşii timp de 10 săptămâni au avut nivelul hormonului de adiponectină crescut cu până la 9%. Adiponectina reglează nivelurile de grăsime şi ţine sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân.

Sucul de roşii conţine foarte multe vitamine, minerale şi antioxidanţi puternici. Astfel, acesta conţine cantităţi mari de vitamina A şi C, vitamine care stimulează sistemul imunitar.

Sucul de roşii conţine şi vitaminele K, B1, B2, B5, B6, potasiu, magneziu, fier şi fosfor. De asemenea, în sucul de roşii se găsesc şi alte minerale precum sodiu, mangan, cupru, zinc şi crom. Aceste vitamine şi minerale lupta împotriva infecţiilor, stimulează energia şi oferă o piele frumoasă.

Licopenul, beta carotenul şi gama carotenul din sucul de roşii previne oxidarea colesterolului, astfel previne arteroscleroza.

Vitamina B6 conţinută de sucul de roşii ajută organismul să distrugă o parte din compuşi nocivi care au efecte negative asupra vaselor de sânge. De asemenea, sucul de roşii previne formarea de cheaguri de sânge.

Similar Posts