Nu mai usca rufe pe calorifer! Iată ce efecte are acest lucru asupra sănătăţii tale!

Nu mai usca rufe pe calorifer! Iată ce efecte are acest lucru asupra sănătăţii tale!

author
1 minute, 51 seconds Read

De cele mai multe ori, din lipsa spaţiului sau pur și simplu pentru a usca mai repede decidem să punem hainele pe calorifer. Specialiştii avertizează că acest obicei poate cauza probleme mari de sănătate.
Atunci când usuci haine pe calorifer este afectat în mod special sistemul imunitar.

2667710

Odată ce pui hainele la uscat pe calorifer, nivelul de umiditate din locuinţa ta va creşte considerabil, motiv pentru care se vor dezvolta sporii de mucegai. Aceştia vor provoca afecţiuni la nivelul plămânilor.

Profesorul de Boli Infecțioase și Sănătate Globală, David Denning de la Universitatea din Manchester declară că a avut mulţi pacienţi cu sporii Aspergillus.

” O rundă de rufe spălate conţine aproape doi litri de apă, care sunt eliberaţi în cameră. Cei mai mulţi dintre noi suntem imuni la infecţiile care cresc în aceste condiţii de umezeală, sau au un organism care poate lupta împotriva infecţiei. Cu toate acestea, pacienţii cu astm pot avea probleme cu tusea şi dificultăţi de respiraţie, iar la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi pacienţii cu cancer trataţi cu chimioterapie şi pacienţii cu SIDA cât şi cei cu boli autoimune, ciuperca respectivă poate provoca aspergiloza pulmonară. Este o afecţiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile şi uneori fatale”, a declarat acesta.

Profesorul recomandă ca rufele să fie uscate afară sau dacă acest lucru nu este posibil și trebuie puse pe calorifer, atunci să fie ales unul cât mai departe de dormitor şi de living, locurile unde ne petrecem cel mai mult timp.

Un pacient al profesorului David Denning a ţinut cont de aceste sfaturi şi acum se simte mult mai bine. Craig Mather este tatăl a trei copii, locuieşte în Bolton şi a fost diagnosticat cu tuberculoză în anul 1997. Acesta a început să se simtă mai bine după ce a făcut un tratament pentru aspergiloză pulmonară şi nu a mai uscat rufele în interior.

Fungi din specia Aspergillus provoacă o afecţiune numită aspergiloză pulmonară, o afecţiune care afectează în mod frecvent plămânii.

Sursa: Stirile ProTV

Similar Posts